Bitcoin'in Fiyatı Aylar Sonra 5000 Doları Geçti

7
5
3
2
1
Bitcoin fiyatlarının bir saat içerisinde 5000 dolara ulaşması, kripto para piyasalarıyla uzaktan yakından ilgili herkesin dikkatini çekti.

1 Nisan akşamı, kripto para ticareti yapılan internet sitelerinden Bitstamp verilerine göre Bitcoin fiyatı ani bir şekilde yükseldi ve 5000 dolar bandına ulaşmayı başardı.

Bir saat içerisinde yaşanan yüzde 22 artışın ardından normale dönen BTC/USD kuru, aylardır bu noktaya ulaşamamıştı. Şu anda 4750 dolar civarına gerileyen Bitcoin’deki bu dalgalanmanın sebepleri de büyük merak konusu oldu.

Kripto para endüstrisinin içinde bulunan uzmanlar bu dalgalanmanın sebeplerini kesin bir nedene bağlayamıyorlar. Bazı uzmanlara göre bu durum, Bitcoin’in alt paralarından Bitcoin Cash’de yaşanan çatallanmanın bir sonucu. (Çatallanma: Bir kripto paranın ikiye ayrılması ve iki ayrı birime bölünmesi durumu.)

Google Trends’den alınan verilere göre, 5 bin dolara ulaşan Bitcoin fiyatlarıyla birlikte insanların kripto paralar hakkında bilgi alma istekleri de arttı ve bu durum, arama sonuçlarına da yansıdı.

Blockstream CSO’su Samson Mow, yaşanan fiyat artışını insanların Bitcoin alıp saklamasına yordu. Benzer bir yapı, milyonlarca liralık Bitcoin’in satıldığı düşüş sürecinde de ortaya çıktı.

Bazı yatırımcılar ise geçici bile olsa, 5000 dolara ulaşan Bitcoin’in yeni bir trende girebileceğini söylüyor.

Bazı uzmanlar için Bitcoin’deki yaşanan düşüş devam edecek ve piyasa dibe inmeye devam edecek. Genel olarak ise piyasada olumlu bir hava hakim ve genel olarak kripto para piyasasının yükseleceği görüşü var.

Son bir grup ise bu fiyat hareketinin hatalı ya da yanlış bir bilgilendirme sebebiyle ortaya çıkmış olabileceğine inanıyor ancak burada bir hata olması pek olası gözükmüyor.

Kaynak : https://bitcoinist.com/bitcoin-price-5k-first-5-months/
7
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
7
5
3
2
1