Kripto Paraların Değerlerinin Sürekli Yükselmesi, Ekran Kartı Fiyatlarını İki Katına Çıkarttı

80
6
6
3
2
Kripto paraların fiyatlarının yükselmesiyle birlikte, madencilik yapan insanların sayısı da arttı. Bu sebeple ekran kartı siparişlerini yetiştirmeye zorlanan şirketler, fiyatları tavan yaptırdı.

Bitcoin, 2017 senesi içerisinde inanılmaz bir sıçrayış yaşadı. Bu sıçrayışı sayesinde Bitcoin madencileri daha büyük sistemler kurmaya başladılar. Bildiğiniz gibi Ethereum gibi bazı kripto paraların madenciliğinde ekran kartları kullanılıyor. Neden ekran kartlarının kullanıldığını yakında bir haber aracılığı ile sizlere aktaracağız, ancak bugün odaklanacağımız şeyler, bu oyun canavarlarının kripto mining yüzünden fiyatlarında zamlanması olacak.

Geçtiğimiz 6-8 ay içerisinde ekran kartı fiyatlarında sürekli bir artış var. Normalde ilk çıktığı dönemde 2000 TL’ye satın aldığım Nvidia GeForce GTX 1070 ekran kartım, şu anda 2.500 TL civarında. Üzerinden iki yıl geçtiği ve bu dönemde daha çok düşmesi gerektiğini göz önüne alırsak bu durum biraz garip. Bu söylemim ülkemiz içindi. Fakat kripto paralarıın bir çoğunun %200'e yakın değer kazanmasıyla ile birlikte ekran kartı fiyatları yurt dışında da yükselmeye başladı. AMD’nin RX 570/580 gibi popüler ekran kartlarının fiyatı neredeyse iki kat artarken, Nvidia GTX 1070 gibi kartlar 350 dolardan 500 dolara doğru çıkışa geçti.

Bu fiyatların yükselmesi ile birlikte madencilikte çok ciddi bir kar düşüşü yaşanmaya başladı. Bu sektörün farkına varan AMD ve Nvidia gibi şirketler, mining için özel kartlar üretmeye başladı.

 

Kaynak : http://www.pcgamer.com/graphics-card-prices-may-shoot-up-again-due-to-bitcoins-spike/
80
6
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
80
6
6
3
2