Evinde Pompalı Tüfekle Tehdit Edilen Bitcoin Milyoneri İkinci Kattan Atladı

29
14
4
2
2
Norveç Başsavcılığı'ndan elde edilen iddianameye göre Bitcoin milyoneri bir adam, evine pompalı tüfekle baskın yapan bir soyguncunun tehditlerine boyun eğmedi ve çözümü evinin 2. katından atlamakta buldu.

Bitcoin; zamanında yatırım yapanların yüzünü güldüren, hatta kısa sürede milyoner eden 21. yüzyıl icadı bir teknoloji olarak biliniyor ancak çok Bitcoin, ne yazık ki beraberinde saadeti getiremiyor ve sahiplerinin başına bela olabiliyor.

Norveç yerel basınında yer alan habere göre Norveçli bir kripto para milyoneri, bir soyguncu tarafından kapısı pompalı tüfek ile kırılarak tehdit edildi ve soyulmaya çalışıldı. Soyguncunun tehditlerine boyun eğmeyen milyoner, onun dediklerini yapmak yerine çözümü 2. katta yer alan evinin balkonundan atlamakta buldu.

Yaşanan ilk olay bu değil:

Bitcoin Soygunu

Yaşanan olayın ardından sağlık durumu açıklanmayan ve ismi gizli tutulan iş insanının, söylenenlere göre oldukça yüklü miktarda kripto parası vardı. Yine iddialara göre saldırıya uğrayan kişinin kişisel servetinin 100 milyon Norveç Kronu’nun (yaklaşık 65 milyon TL) üzerinde olduğu söyleniyor.

Günümüz itibariyle 10.400 dolardan listelenen Bitcoin, 2017 yılında yaklaşık 20.000 dolar seviyesine kadar ulaşmış ve ülkemizde de o dönemlerde yakından tanınmaya başlanmıştı. Bitcoin’in bu kadar değerli olması ise sahiplerini bir numaralı hedef hâline getiriyor. Oslo’da yaşanan bu olay, kripto para soygunlarının sonuncusu olabilir fakat bunun öncesinde de pek çok kez benzer senaryolar yaşanmıştı.

Bir örnek vermek gerekirse 2015 yılında ABD vatandaşı bir itfaiye çalışanı, Bitcoin hesabı bilgilerini soygunculara vermediği için bıçaklanmıştı. Yine vahim bir olay olarak 2017 yılında ise Ukrayna’da bir kripto para analisti kaçırılmış ve sonuç olarak 1 milyon dolar civarında fidye parası alınmıştı.

Bitcoin’in durdurulamaz yükselişi, sahiplerinin başına ne yazık ki belayı da beraberinde getiriyor. Dileriz ki Norveç’te yaşanan bu olay, yaşanan olayların sonuncusu olur ve kimse tekrardan böyle bir şeyi yaşamak zorunda kalmaz.

Kaynak : https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/bitcoin-cryptocurrency-robbery-norway-millionaire-gun-a9097576.html
29
14
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
29
14
4
2
2