Bitcoin, Son İki Ayın En Yüksek Seviyesine Ulaştı

11
4
3
0
0
Bitcoin, geçtiğimiz hafta yaşanan yükselişinin ardından bu haftaya da olumlu bir şekilde başladı. Son iki ayın en yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin, kararlı şekilde değer kazanmaya devam ediyor.

2018’in ilk haftalarında başlayan ve aylar süren süren kripto paralardaki değer krizi sonunda aşılmış, geçtiğimiz hafta piyasanın tümünde yükseliş yaşanmıştı. En değerli kripto para birimi olan Bitcoin, bu yükselişte de başrolü oynadı. Bugün (pazartesi) itibariyle son iki ayın en yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin, 7703 dolara kadar yükseldi. 

Ripple, Ethereum, Litecoin gibi diğer kripto paralar yükseliş kaydetmiş olsalar da Bitcoin en iyi performansı gösteren birim oldu. Büyük çaptaki negatif haberler, olumsuz yorumlamalar ve düzenleyici hamlelerden dolayı baskı altında kalan Bitcoin, en hızlı dönemini yaşıyor.

CoinMarkepCap verilerine göre kripto para piyasasının toplam hacmi 287 milyar doları buluyor. Bu hacmin %45.5’ine de Bitcoin tek başına hakim durumda.

Yerli borsalarda Bitcoin fiyatları, dünyadaki borsalara kıyasla daha düşük bir durumda. Yatırımcıların son aylarda dört gözle bekledikleri bu yükseliş ivmesi, yerli borsalara biraz geç yansıyor gibi görünüyor. Zira, Bitfinex ve Binance gibi borsaların ortalama 125 ila 130 dolar altında yerli borsalarda işlem gören Bitcoin, ortalama 500 ila 600 TL’lik kayıplara neden oluyor.

Bitcoin’in bu yükselişi, düşük değerli olan alt-coinlere de olumlu yansımış durumda. Artık oranları %30’ların üzerine çıkan bu birimler, kripto para yatırımcılarına küçük miktarlarda yatırım yapmayı mümkün kılıyorlar. 

Bu arada yerli borsalarda oluşan farkın ortadan kalkacağı yeni kripto para borsası Yuex.com, yakında hizmete girecek. Detaylar için buraya tıklamanız yeterli.

Kaynak : https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-07-23/bitcoin-breaks-above-7-500-as-cryptocurrencies-resume-advance
11
4
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
4
3
0
0