Bithumb'dan 30 Milyon Dolarlık Kripto Para Çalındı, Piyasalarda Düşüş Yaşandı

7
5
2
1
0
Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Asya merkezli Bithumb, bilgisayar korsanları tarafından saldırıya uğradı. Korsanların 30 milyon dolar değerinde kripto para çaldıkları belirtiliyor.

Kripto para borsaları, yasal ve teknik güvenlik donanımları açısından hala tam anlamıyla iyileştirilemediler. Paranın dijitalleşmesi, onu çalmak isteyen hırsızların da dijitalleşmesini sağladı. Dünyanın farklı bölgelerinde yer alan korsan grupları, özel borsa şirketlerine sayısız saldırı girişiminde bulunuyor. Geçtiğimiz yıla oranla artan güvenlik önlemleri dolayısıyla korsanlık vakalarında düşüş yaşansa da zaman zaman büyük vurgunlar gerçekleşiyor. Bu konuda Asya merkezli borsaların ciddi birer hedef oldukları da ortada. 

Merkezi Güney Kore’de bulunan Bithumb, korsanların açık hedefi oldu. Tek seferde 30 milyon dolara denk düşen değerde kripto para çalan korsanlar, borsada çöküşe neden oldular. 19 Haziran TSİ 15.49’da bir açıklama yapan Bithumb, yaşanan olayın ardından kripto para değişimi işlemlerine ara verildiğini, cüzdanlardaki bir değişiklik nedeniyle mevduatları geçici olarak askıya aldığını açıkladı. Ardından şöyle bir açıklamayla süreç aydınlatıldı.

Bithumb, "Yaklaşık 30.000.000 dolar değerinde kripto para birimlerinin çalındığını anladık. Çalınan kripto paralar Bithumb tarafından karşılanacak ve tüm varlıklar soğuk cüzdanlara tekrar aktarılacak.” açıklamasında bulundu.

Kripto para borsalarının son dönemde tercih ettikleri en geçerli güvenlik önlemlerinden birisi de soğuk depolar. Bithumb’ın söz konusu zararı üstlenmesi, şirketin olası krizlere karşı önceden önlem aldığını gösteriyor. Hatta saldırıdan önceki son 24 saat içinde Bithumb üzerinden 270 milyon dolarlık kripto para işlemi gerçekleştirildi. Korsanların çaldıkları 30 milyon dolar ilk etapta göze büyük bir rakam gibi gelebilir, ancak kripto para piyasasının geldiği noktaya bakında tutarın devede kulak kaldığı anlaşılıyor. 

Saldırı üzerine Litecoin’in kurucusu olan Charlie Lee, kullanıcılara harici cüzdanlara geçem tavsiyesinde bulundu. Bithumb vurgunu piyasanın genelinde de küçük bir sarsıntıya neden oldu. Bitcoin’in fiyatı 200 dolarlık bir kaybın ardından sabitlenerek 6600 dolar civarlarında seyretmeye başladı.

Kaynak : https://www.newsbtc.com/2018/06/20/breaking-news-bithumb-hacked-for-30-million-in-cryptocurrencies-market-drops/
7
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
5
2
1
0