2019 Black Friday ile Türkiye'de Son 15 Yılın Kargo Şikayeti Rekoru Kırıldı

130
21
5
2
1
Bu yılki Black Friday çılgınlığı da bir çırpıda geçerken, geriye tüketicilerin kargo şirketlerine yönelik şikayetleri kaldı. Kıyafetten elektroniğe birçok ürünü indirimli fiyatlarla alan müşteriler, kargo şirketlerinin bıraktığı “Adresinizde sizi bulamadık” mesajlarıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor.

Türkiye’deki e-ticaret sitelerinin farklı şekillerde isimlendirdiği Black Friday kampanyası, geçtiğimiz hafta itibarıyla sona erdi. Müşteriler bir haftaya yayılan indirim çılgınlığında kıyafetten elektroniğe, küçük ev aletlerinden oyunlara kadar pek çok ürünü uygun fiyatlarda satın aldı. Tabii, bazı e-ticaret sitelerinin Black Friday zamanlarında alışkanlık haline getirdiği fiyat kurnazlıklarına, bu sene de devam ettiğini söylemeden geçmeyelim.

Müşteriler arzu ettikleri ürünleri aldı almasına ancak 30 günü bulan teslimat süreleri heveslerini tam manasıyla kursaklarında bıraktı. Satın aldıkları ürünlere kavuşmak için günlerce bekleyen müşteriler, bu sefer de kargo şirketlerinin “Adresinizde sizi bulamadık” mesajlarıyla karşılaşmaya başladılar. 

kargo firmaları

Eğer son günlerde bir kargo firmasının önünden geçtiyseniz, kapıdaki koli yığınlarına muhakkak dikkat etmişsinizdir. Bunun nedeni, sizin de tahmin edebileceğiniz üzere, bir haftaya yayılan Black Friday kampanyaları. Bu seneki alışveriş çılgınlığında inanılmaz bir online alışveriş trafiği yaşandı. Haliyle bu durum, lojistik anlamında kargo şirketlerini zor durumda bıraktı. Hatta bazı şirketler, e-ticaret sitelerine sipariş kotası koydu.

Kargolarının geç gelmesini göze alan müşteriler, adreslerine gelinmediği takdirde kendilerine atılan “size ulaşamadık” mesajlarıyla tam anlamıyla çılgına döndü. Müşterilerin yaşadığı mağduriyet bununla da sınırlı değil. Kendilerine gönderilen kısa mesajdaki linke tıklayan müşteriler, karşılarına çıkan kargo takip sayfasında “Teslim edilemedi. Alıcıya adreste ulaşılamadığından, adrese bilgi notu bırakılmıştır” notuyla karşılaşıyorlar. 

black friday

Tüketicilerin kargo şirketlerinden ne kadar şikayetçi olduklarını anlamak için, Google aramalarına bakmamız yeterli. Google Trends verilerine göre Türk kullanıcıların yaptığı “kargo şikayet” aramaları, son 15 yılın en yüksek noktasına ulaştı. Bunun Black Friday döneminde yaşanması ise, bu süreçte kargo şirketlerinin ne kadar çuvalladığını net bir şekilde gözler önüne seriyor. 

Kaynak : https://www.haberturk.com/black-friday-ile-turkiye-de-kargo-sikayetleri-15-yilin-rekorunu-kirdi-haberler-2546988-teknoloji
130
21
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
130
21
5
2
1