Blizzard'dan, Hong Kong'daki Protestolara Destek Olan Oyuncuya Büyük Ceza

36
10
2
0
0
Blizzard'dan, Hong Kong'daki Protestolara Destek Olan Oyuncuya Büyük Ceza
Blizzard, Hong Kong’daki Çin karşıtı gösterilere destek vermek amacıyla canlı yayına gaz maskesi ile çıkan Chung “Blitzchung” Ng Wai adlı bir Hearthstone oyuncusuna rekabet kurallarını ihlal ettiği için ağır bir ceza verdi.

Asya Pasifik Grandmasters yayınının aktörlerinden biri olan Blitzchung, yayına Hong Kong’daki protestocular tarafından giyilenlere benzer bir gaz maskesi ile çıktı ve “Hong Kong'u kurtar. Çağımızın devrimi" ifadelerini kullandı.

Böyle bir hareketin Çin pazarında büyük bir tepkiyle alacağının farkında olan Blizzard, Hearthstone oyuncusu Blitzchung'un rekabet kurallarını açıkça ihlal ettiğini söyledi. Halkın bir kısmını rahatsız eden veya başka türlü zararlar veren herhangi bir eylemin asla kabul edilmeyeceğini belirten Kaliforniya merkezli oyun devi, Blitzchung'un Grandmasters turnuvasından çıkarıldığını ve ödül paralarının iptal edildiğini ifade etti.

Blitzchung'un ceza almasına neden olan yayın:

Oyuncuya verilen cezanın 5 Ekim 2019’dan 12 Ekim 2020 yılına kadar süreceğini belirten Blizzard, bireysel düşünce ve fikirlerini ifade eden oyuncuların platformun rekabet kurallarına uymak zorunda olduğunu kaydetti.

Çin’in güneydoğusunda bulunan Hong Kong’daki protestolar, nisan ayından bu yana artarak devam ediyor. Suçluların Çin’e iade edilmesi ile ilgili yasa tasarısını protesto eden eylemciler, polisin sert müdahalesi ile karşı karşıya kalıyor. Geçtiğimiz hafta Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde yönetiminin aldığı karar gereğince halka açık yerlerde yapılan gösterilerde maske takmak yasaklanmıştı.

Kaynak : https://kotaku.com/blizzard-suspends-hearthstone-player-for-hong-kong-supp-1838864961
36
10
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
36
10
2
0
0