Blue Origin, Turistleri Uzaya Taşımaya Bir Adım Daha Yaklaştı

10
4
2
1
0
Amazon.com'un kurucusu Jeff Bezos'un uzay şirketi Blue Origin, uzay turizmi için test ettiği roketinde büyük ilerlemeler kaydetti.

Uzay turizmi kavramı hayatımıza aniden girdi ve hızla gelişme kaydediyor. Çok da uzak olmayan bir gelecekte uzayı ziyaret etmek mümkün olacak ve pek çok şirket bu konuda çalışmalar yürütüyor. SpaceX'in iddialı açıklamalara rağmen sekteye uğrayan çalışmalarından sonra gözler Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin'e çevrilmişti.

Blue Origin, uzaya turist taşımak için tasarladığı yeni roketini ve kapsülünü test etmeye devam ediyor. New Shepard isimli roket, bugün 9. kez test edildi ve şirketten gelen açıklamalara göre büyük gelişme kaydedilmiş durumda. Tıpkı SpaceX'in Falcon'u gibi New Shepard'da birçok kez ateşlenip görevini tamamladıktan sonra geri gelerek tekrar kullanılabilecek.

Yapılan son testte roketin kaçış sistemi test edildi. Proje için en önemli adım olan bu kaçış sistemi, başarılı bir sonuç elde etti ve üstelik roket bu son testte şimdiye kadar çıktığı en yüksek irtifaya ulaştı. Blue Origin, yakın zamanda insanlı testlere de başlamayı istiyor ve ilk olarak çalışanlarıyla, sonra da müşterilerle bu hedefi gerçekleştirmeyi umut ediyor.

Henüz uçuşların gerçekleşeceği zamana dair bir çizelge ve net fiyat bilgisi olmasa da Blue Origin, uzay yolculuğu biletlerinin 200.000 - 300.000 dolar arasında bir fiyata satılacağını açıklamıştı.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/jeff-bezos-blue-origin-tests-new-shepard-space-tourism-system/
10
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
4
2
1
0