Bluetooth’un Sürekli Açık Kalması Şarjı Tüketir mi?

6
2
0
0
0
Bluetooth’un Sürekli Açık Kalması Şarjı Tüketir mi?
Özellikle giyilebilir teknolojiler ile birlikte akıllı telefonlarımızda Bluetooth bağlantısına ihtiyaç duyuyoruz. Peki Bluetooth’un sürekli açık kalması şarjımızın hızlı bitmesine etki ediyor mu?

Bluetooth teknolojisini telefonlarla ilk tanıştığımızda minik dosya aktarımları için kullanıyor ve genellikle ihtiyaç duymadığımız anlarda kapalı tutuyorduk. Ancak teknoloji geliştikçe diğer cihazlar telefonlarımızla bağlantı ihtiyacı duymaya başladı ve özellikle akıllı saat gibi ürünleri kullanmak için cihazlarımızda Bluetooth’u sürekli açık tutuyoruz.

Bluetooth sürekli açık kalınca ve farklı bir cihazla iletişim halinde olunca da doğal olarak en çok merak edilen sorulardan beri Bluetooth’un batarya süresine etki edip etmediği.

Peki Bluetooth’un bataryaya bir etkisi var mı?

Elbette bir bağlantı aracı olduğu için Bluetooth, akıllı telefonumuzun bataryasına bir etkide bulunuyor ancak Bluetooth’un genel olarak tükettiği şarj miktarı tahmin edildiği kadar yüksek değil.

Bluetooth sadece diğer cihazlar tarafından bulunabilir olduğunda bir miktar enerji harcıyor ancak WiFi ya da mobil veri bağlantısıyla kıyasladığımızda Bluetooth, diğer bağlantı yöntemlerine göre çok daha düşük miktarda enerji tüketiyor. Bu nedenle Bluetooth’un sürekli açık olması, bir günde kullanım miktarınıza göre %3-%6 arası bataryanızı harcıyor ancak aktif bir cihaz bağlantısı durumunda bu enerji tüketimi biraz daha yükseliyor.

iPhone’larda Bluetooth dahili olarak açık geliyor

Genellikle Android telefonlarda Bluetooth özelliği kapalı olarak gelirken iOS işletim sistemiyle çalışan cihazlarda Bluetooth özelliği dahili olarak açık geliyor ve aynı zamanda kapsamlı iOS güncellemelerinde genellikle Bluetooth özelliği tekrar açılıyor. Bu noktada da Bluetooth’un ciddi bir batarya tüketimi yapmadığını anlayabiliriz, tabii aktif olarak kullanmadığınız durumlarda Bluetooth özelliğini kapamanızda yarar var.

Aynı zamanda akıllı telefonunuza Bluetooth ile bağlayabileceğiniz kulaklık, akıllı saat ve akıllı bileklik gibi giyilebilir teknoloji ürünlerine bu bağlantıyı ziyaret ederek Teknostore’dan ulaşabilirsiniz.

6
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
0
0
0