BMW'nin Alcantara İle Ürettiği Çevre Dostu Araba: BMW i8 Roadster LimeLight Edition

23
7
5
2
2
BMW, yeni i8 Roadster LimeLight Edition modeli için İtalyan tekstil markası Alcantara ile iş birliğine girdi. Göz alıcı görünüme sahip araba, iç tasarımına kadar çevre dostu yöntemlerle üretildi.

BMW, 2011'de BMW i alt markasını kurduğundan beri bulunduğumuz on yıla daha da renk kattı ve i3, i8 gibi modelleri ve 'BMW Vision EfficientDynamics'i arabaseverlerin beğenisine sundu. Üretim versiyonları bu konsept görünümü hayata geçirdi ve bugün hala gözlerimizi i8 modelinin akıcı kıvrımlarından, ilginç oyuklarından ve fütürist aurasının üzerinden ayıramıyoruz. 

BMW i8 modeli üzerinde 'giysi giydirme oyunları' oynamaya devam ediyor. Marka yakın zamanda Alcantara adında bir tekstil markası ile işbirliğine girerek ortaya çıkardığı özel üretim aracı beğeniye sundu. Bu özel üretim aracın adı ise i8 Roadster LimeLight Edition.

Aracın göz alıcı tasarımı

 i8 Roadster LimeLight Edition

Bu özel üretim i8 modelinin isminin nereden geldiği, arabaya atılan bir bakışla anlaşılabiliyor. Araba misket limonu yeşili ile renklendirilmiş. Arabanın gövdesinde bulunan siyah tekerlekler ve siyah gövde aksanları, bu misket limonu yeşili boyayla gayet uyumlu olmuş ve arabaya iki tonlu, terzi elinden çıkma bir görünüm sağlamış.

Tekstil markası Alcantara'nın arabadaki etkisi arabanın özel iç tasarımında kendini göstermiş. Üstü açılır i8, renk uyumlu misket limonu yeşili aksanlara ve Alcantara imzalı koltuk kaplaması, çamurluk, kapı iç döşemesi ve direksiyona sahip. Limon yeşili dikişler, koyu kaplamalı çamurluk ve koltuklarda kendini gösteriyor.

 i8 Roadster LimeLight Edition iç tasarım

Yeşil için iş birliği

BMW'nin Alcantara ile iş birliği yapma nedenleri ise arabanın yeşil dostu doğası ve Alcantara'nın çevre dostu açılımları oldu. BMW'nin verdiği bilgilere göre Alcantara'nın ürettiği kaplamaların her metre karesi 0 karbondioksit salınımı ile üretilmiş. Alcantara, 2009 yılında TÜV SÜD kuruluşu tarafından tamamen karbonsuz sertifikası aldı ve son 10 yıldır aldığı bu sertifikayla uyumlu bir şekilde devam ediyor.

Kaynak : https://www.autoblog.com/2019/12/08/bmw-i8-roadster-limelight-custom-alcantara/
23
7
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
23
7
5
2
2