BMW'den Harley'e Taş Çıkartacak Yepyeni Motorsiklet: K1600B

3
1
1
0
0
Piyasaya sürmeye hazırlandığı K1600B modeliyle BMW, özellikle Amerikan piyasasındaki payını yükselterek, rekabeti kızıştırmanın peşinde.

BMW, yeni duyurduğu K1600B modeliyle, özellikle orta yaştaki kullanıcılara yönelik piyasa rekabetini oldukça kızıştıracak gibi görünüyor. Bu rekabetten en büyük darbeyi alması beklenense, yine sektörün en büyüğü, Harley Davidson.

160 beygir gücündeki motosiklet, sahip olduğu 6 silindirli motor sayesinde 129 lb-ft tork üretebiliyor. K1600 GT ve GS modellerinin bir karışımı olarak tasarlanan bu yeni model, seleflerine göre daha hacimli bir dış görünüşe sahip.

GT modeline göre daha alçak olan K1600B, ayrıca sahip olduğu yolcu koltuğuyla da arkaya doğru eğimli bir görünüm kazanmış. Motosikletin ön kısmı rüzgara karşı adeta bir kalkan görevi görürken, arkaya doğru uzuyormuş gibi görünmesiyle, GT modeline nazaran daha şık bir görünüm yakalanmış. 

Motosikletin süspansiyon sistemi ise, road ve cruise modu olmak üzere iki farklı mod ile elektronik olarak kontrol ediliyor. Road modunda normal yumuşaklıkta çalışan sistem, cruise modunda ise özellikle düşük süratlerde sarsılmayı en aza indirmek adına çok daha yumuşak bir şekilde çalışmak üzere tasarlanmış. Ayrıca motosiklette bulunan Shift Assistant Pro sistemi sayesinde, ister otomatik vites isterseniz de manuel vites olarak kullanabiliyorsunuz.

BMW, 2020 yılına Amerikan piyasasındaki payını ikiye katlamak gibi bir planı söz konusu. İşte bu motosiklet de, her ne kadar diğer ülkelerde de satışa sunulacak olsa da, Amerikan piyasası hedef alınarak üretilmiş bir motosiklet. Bu piyasada en büyük payı elinde tutanın Harley Davidson olduğunu düşünecek olursak; BMW bu hamlesiyle ilk darbeyi indirmiş gibi görünüyor.

Piyasaya çıkacağı fiyat henüz belli olmayan K1600B, bir racing modeli ile bir adventure modelinin özelliklerini üzerinde toplayan bir cruise oluşu ve sunduğu konforla Harley Davidson’a zor günler yaşatacak gibi duruyor.
 

Kaynak : http://lanesplitter.jalopnik.com/this-is-bmws-attack-on-harley-davison-1787639034
3
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
1
0
0