BMW i8'in Plug-in-hybrid Motoru Bir Kez Daha Yılın Motoru Seçildi

16
8
5
2
0
BMW i8'in ödüle doymayan plug-in-hybrid motoru üst üste 4. kez kendi kategorisinde yılın motoru seçildi. Bu ödülle birlikte BMW, hibrit motor teknolojisinde rakipsiz olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

İlk kez 2014 yılında piyasaya sürülen BMW i8 modelinde karşımıza çıkan plug-in-hybrid motor sistemi, bir kez daha kendi kategorisinde ‘Engine Of The Year 2018’ (2018 Yılın Motoru) ödülünü almayı başardı. Piyasaya çıktığı ilk yılda ‘en iyi yeni motor’ ve diğer genel klasman ödüllerini almayı başaran yenilikçi motor sistemi, Engine Of The Year ödülünü üst üste 4. kez almayı başarmış oldu.

Kısa süre önce güncellenmiş olan BMW i8, bir spor otomobil olmasına rağmen kendisinden çok daha küçük modellerin yakıt tüketimine sahip. i8’in üç silindirli içten yanmalı motoru, arka tekerleklere 231 beygirlik güç üretir. 143 beygir güç üreten elektrikli motor ise gücünü klasik ev tipi prizlerde dahi şarj edilebilen bir lityum iyon bataryadan alır ve ürettiği  gücü ön tekerleklere iletir.

Ön aks üzerinde bulunan elektrikli motor ile arkada bulunan içten yanmalı motorun kombinasyonu, otomobilin çok daha iyi bir yol tutuşuna sahip olmasını sağlayan dört çeker kuvvet yaratıyor. AB test döngüsüne göre BMW’nin plug-in-hybrid motor sistemi, 55 kilometrelik tam elektrikli sürüş menziline sahip.

Plug-in-hybrid motor sisteminden güç alan BMW i8, 0’dan saatte 100 kilometre hıza sadece 4.4 saniyede çıkabiliyor. AB test döngüsüne göre, BMW i8 Roadster’ın 100 kilometrede ortalama yakıt tüketimi 2,0 litre, elektrik tüketimi ise 14,5 kWh. BMW i8 Coupe’un 100 kilometredeki ortalama yakıt tüketimi ise 1,8 litre, elektrik tüketimi ise 14,0 kWh’tir.

16
8
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
16
8
5
2
0