BMW’nin Şahane Akıllı Motosiklet Konsepti: Artık Kaska İhtiyacınız Yok

3
0
0
0
0
BMW'nin yeni konsept motosikleti Motorrad Vision Next 100 o kadar akıllı güvenlik sistemlerine sahip ki, kaska olan ihtiyaç ortadan kalkıyor.

Otomobil ve motosiklet sektörünün güçlü ve üretken ismi BMW, yeni konseptiyle teknolojinin sınırlarını zorluyor.

BMW Motorrad Vision Next 100, BMW Grubu tarafından Salı günü Kaliforniya’da tanıtıldı ve oldukça yenilikçi özelliklere sahip.

BMW tarafından aktarılan bilgilere göre motosiklet kendi dengeleme sistemine sahip. Hem sabit dururken hem de hareket halinde dengede kalabilmesi acemiler için düşük hızlarda, usta sürücüler için de yüksek hızlarda kolaylık sağlıyor, düşmeleri engelliyor.

“The Visor” dedikleri bir akıllı gözlük ile kontrol edilen araç, hiç bir tuşa ya da ekrana sahip değil. Akıllı gözlüğünüz sizi hem yol hakkında bilgilendiriyor, hem yolun durumunu sürekli inceliyor, hem de sizin sürüş tarzınıza adapte olarak motosikletin fonksiyonlarını dengeliyor.

Motosikletin tüm bu akıllı özelliklerinin yönetildiği bir dijital asistan da içerde bulunuyor. Bu dijital asistan sayesinde gözün göremediği mesafeleri görüp tehlikeler hesaplanarak sürücünün korunması sağlanıyor.

Gövdesi tamamen tek parça karbondan oluşan motosiklet, virajları alırken herhangi bir dönen parçayı kullanmak yerine sürücünün hareketiyle gövdenin tamamını döndürüyor. Düşük hızlarda daha kolay dönüş sağlayan sistem, yüksek hızlarda dönüş için direksiyona daha çok kuvvet uygulanmasını gerektiriyor. Bu sayede yüksek hızlarda günümüz motosikletleri gibi 200 Km/s ile giderken ufak bir direksiyon hareketinde takla atmanız engellenmiş oluyor.

Motosiklet hakkında her şey de gelecekten gelme değil. Gövdenin üçgen siyah tasarımı ve motor görünümü olan metalik kısım, BMW’nin ilk motosikleti olan 1923 R32 modelinden esinlenilerek tasarlanmış.

Yakıt olarak fosil yakıt olmayan bir tür yakıt kullanacak olan motosiklet muhtemelen elektrik motorlu olacaktır. Bu gövdede motor gibi görülen kısım ise sadece dekoratif amaçlı gibi görünse de aslında yüksek hızlarda genişleyerek aerodinamiğe katkı sağlıyor.

Motosikletin ne zaman üretileceği, hatta üretilip üretilmeyeceği konusu ise birer bilinmezden ibaret.

Kaynak : http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-10-11/bmw-motorrad-vision-next-100
3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0