Boeing, 737 Max Krizi Sonrası Yapısal Değişiklikler Yapıyor

15
9
2
2
1
Boeing, yeni uçakları 737 Max-8’lerin peş peşe düşmesinin ardından çok ciddi bir kriz ile karşı karşıya gelmişti. Şirket şimdi uçakları tekrar göğe dönsün diye yapısal reformlar yapıyor.

Boeing yönetim kurulu, yeni bir güvenlik komitesi oluşturdu ve mühendislerinin özerkliğini güçlendirmek için yeni planlar hazırladı. Boeing, 737 Max tipi uçakların peş peşe düşmesinin ardından çok ciddi bir kamuoyu baskısına maruz kalmıştı. Firmanın uçakları uzun süredir uçuş izni alamıyor. 

Boeing’den çarşamba günü gelen açıklamalara göre yönetim kurulu, mühendislerin artık yöneticilerine değil doğrudan firmanın baş mühendisine hesap vereceklerini söyledi. Zira yönetim kademesi mühendisleri bütçe ve zaman açısından çok sıkıştırıyordu. Ayrıca, özellikle yeni ürün ve güvenlik servisleri için emek harcayan çalışanlar da ABD Hederal Havacılık İdaresi’nin Organizasyon Atama Yetkinlik programına göre yönlendirilecek. 

boeing 737 max

Şirket ayrıca uçak kokpitlerini ve uçuş kontrollerini “yeni pilot popülasyonunu göz önüne alarak” yeniden şekillendireceklerini söyledi. Yaşanan kazaların ardından özellikle gelişmekte olan ülkelerin pilotlarına yönelik şüpheler artmıştı. Bu ülkelerin büyük kısmında havacılık sektörü yeni yeni gelişmekte olduğu ve son yıllarda yaygınlaştığı için pilot eğitimleri tartışma konusuydu. Boeing de bu noktaya eğilmiş gibi duruyor. 

Boeing CEO’su: Burası mühendislik firması

beoing 737

Boeing CEO’su ve başkanı Dennis  Muilenburg ve ekibi, yakın zamanda özel hamleler yapmaya haırlanıyor. Muilenburg, “Bu bir mühendislik firması - daha fazla mühendislik kültürüne sahip olması gerekir” diyor. 

Düşen uçaklardan sonra ciddi bir zarar eden Boeing, yılın ikinci çeyreğinde 2,94 milyar dolar zarar ederken firmalara da uçamayan uçaklar için vergi öncesi 5,6 milyar dolar ceza ödedi. 737 Max şu ana kadar firmanın en çok satan uçağıydı ve dünya çapında 4500 adet uçak kullanılıyordu. 

Firma ayrıca çeşitli yasal komiteler tarafından da denetleniyor. Firmayı denetleyen isimlerden biri de eski ABD’nin eski Genelkurmay Başkanı yardımcısı Edmund Giambastiani idi. Yeni tasarımlara sahip, yenilenecek uçakların aynı sorunları yaşaması beklenmiyor.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/jeremybogaisky/2019/09/25/boeing-to-strengthen-engineers-powers-in-response-to-737-max-crisis/#405c260858c6
15
9
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
15
9
2
2
1