Boeing, Ses Hızının 5 Katına Çıkabilen Bir Uçak Geliştiriyor

31
5
2
2
1
Belki de geliştirilebilmesine on yıllar var ancak Boeing'in yeni paylaştığı konsept Boeing uçakları ses hızının en az beş katına kadar ulaşabiliyor.

'Hipersonik uçaklar yapabileceksek Supersonik uçakları kim ne yapsın ki?'  Evet, Boeing'in yeni konsept tasarımlarını paylaşırken sorduğu soru tam da bu şekilde. Atlanta Havacılık Konferansı kapsamında gelecek planlarını uçak severlerle ve basınla paylaşan Boeing'in ufku oldukça geniş.

Eğer bu proje günün birinde çalışır bir biçimde gerçeğe dökülebilirse, uçak saatte 6,276 kilometrelik bir yol katedebilecek. Küçük bir örnek verelim isterseniz: Bugün Londra ile New York arasındaki bir uçuş aktarmasız bir biçimde 7 saat gibi bir sürede gerçekleştirilebiliyor. Boeing Hypersonic ile bu uçuş süresi 50 dakika cıvarına düşecek.

Kulağa muhteşem geliyor öyle değil mi? Hemen heyecanlanmamıza gerek yok: Boeing'in kendisi dahi bu projenin gerçeğe dönüşmesi için en az 20-30 yıllık bir süre olduğunu itiraf ediyor. Yine de bu tür bir teknolojinin hayali bile kulağa hoş geliyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/boeings-hypersonic-jet-for-when-the-speed-of-sound-is-just-too-slow/
31
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
31
5
2
2
1