Boeing ve Embraer, 4.8 Milyar Dolarlık Ortak Bir Girişime İmza Attılar

10
6
1
0
0
Bugün Boeing ve Embraer, 4.8 milyar dolar değerinde yeni bir ortak girişim kurmak için anlaşma imzaladılar.

Amerika Birleşik Devletleri menşeili Boeing ve Brezliyalı uçak üreticisi Embraer bir araya gelerek ortak girişim kurma üzerine anlaştılar. Yeni ortak girişimin, Embraer'in ticari uçak ve hizmet bölümleri ile Boeing'in ticari gelişim, üretim, pazarlama ve yaşam döngüsü hizmetleri operasyonlarından oluşacağı belirtildi.

Boeing CEO'su Dennis Muilenburg yaptığı açıklamada, "Bu stratejik ortaklığın oluşturulmasıyla, hem şirketlerin müşterileri, çalışanları ve hissedarları hem de Brezilya ve ABD için önemli bir değer yaratmak için ideal bir konuma geleceğiz." ifadelerini kullandı. Bu önemli ortaklığın, Boeing'in organik büyümeye yatırım yapma ve hissedarlara değer getirme konusundaki uzun vadeli stratejisiyle alakalı olduğu belirtildi.

Boeing, yeni ortak girişimde% 80 hisseye sahipken Brezilyalı Embraer, %20'lik bir hisseye sahip olacak. Ortak girişim ile birlikte Boeing, 70 koltuklu Embraer bölgesel jetlerden gelecek nesil 500 koltuklu 777X geniş gövdeye kadar değişen bir ticari uçak portföyü sunabilir.

Boeing ve Airbus, geçtiğimiz on yılda 100 koltuklu uçak pazarını terk ettiler ve bunun yerine daha büyük, daha kazançlı jetler üzerinde durdular. Bu, Bombardier ve Embraer gibi geleneksel bölgesel jet üreticilerinin sadece gelişmekle kalmayıp aynı zamanda güçlü bir ikili tarafından boşalan bölüme geçmesine de izin vermiş oldu. Ancak yeni anlaşma ile beraber Boeing ve Embraer'in, piyasadaki en güçlü ikili olacağı öngörülmekte.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/boeing-and-embraer-take-on-airbus-bombardier-new-joint-venture-2018-7?utm_source=feedly&utm_medium=referral
10
6
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
6
1
0
0