737 MAX'i Yeniden Havada Görmek İsteyen Boeing, Yönetim Şeklini Değiştirdi

6
4
2
1
0
Son yılın en tartışmalı şirketi olan Boeing, 737 MAX modeliyle adeta kaos ortamı oluşturmuştu. Şirket, uçağın yeniden güvenli bir şekilde havalanabilmesi için yönetim şeklini değiştirdi.

Havacılık dünyasının en büyük liderlerinden biri olan Boeing, son bir yıldır adını kötü olaylara karıştırdı. Şirketin yeni uçağı Boeing 737 MAX, art arda ölümlü kazalara karıştı ve sonucunda güvenlik önlemi olarak birçok havayolu bu modeli kullanmamaya karar verdi. Haliyle Boeing’teki tansiyon da yükseldi.

Şirket bugün yönetim şeklini değiştirmeye karar verdi. Bundan böyle Boeing, Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı rollerini ayırdığını açıkladı. Karardan önce Boeing’de hem CEO hem de Yönetim Kurulu Başkanı unvanını taşıyan Dennis Muilenburg’un Yönetim Kurulu Başkanı görevine son verildi.

boeing yönetim

CEO Dennis A. Muilenburg, şirkette CEO, Başkan ve Yönetici olarak görevine devam edecek. Yeni Yönetim Kurulu Başkanı ise kurul tarafından yapılan seçim sonucunda David L. Calhoun oldu.

Rollerin ayrılmasındaki asıl amacın Muilenburg’un 737 MAX’i yeniden güvenli bir şekilde göklere çıkarabilmek için tam zamanlı çalışabilmesini sağlamak olarak açıklandı. Şirket, şirketin yönetim ve güvenlik yönetimi işlerini güçlendirmek üzere böyle bir yola başvurdu.

Dünya çapında 150.000’den fazla çalışanı olan Boeing; uçak, savunma, uzay ve güvenlik sistemleri sektörlerinde lider markalardan biri. Şirket ayrıca ABD’de en çok ihracat yapan şirket unvanına sahip.

Kaynak : https://boeing.mediaroom.com/2019-10-11-Boeing-Board-of-Directors-Separates-CEO-and-Chairman-Roles
6
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
4
2
1
0