Bomba İddia: Sony, Take-Two'yu Satın Almak İstiyor

52
28
8
2
1
Oyun dünyasında taşları yerinden oynatacak bir iddia ortaya atıldı. Çıkan haberlere göre Sony, oyun endüstrisinin devlerinden Take-Two'yu satın almak istiyor.

Son günlerin en bomba etkisi yaratacak haberlerinden biri Sony'den geldi. İddialara göre Sony, Rockstar ve 2K’in sahibi olan Take-Two’yu bünyesine katmak istiyor. Bilindiği gibi bu şirketler, NBA 2K ve GTA serilerinin geliştiricileri.

Wedbush Securities’ten Joel Kulina’ya göre Sony, Take-Two Interactive’in hisselerini almak istiyor. Ortaya çıkan bu dedikodular, Take-Two’nun borsa değerlerine de yansıdı. Şirketin hisseleri bu sabah %5,4 oranında bir artış yaşadı.

Bunlar sadece söylentiden ibaret olabilir. Şu an için taraflardan gelen resmi bir bilgi bulunmuyor. Daha önce de Microsoft’un EA’yi satın alacağı, Apple’ın Nintendo’yu satın alacağı gibi iddialar ortaya çıkmış ancak bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştı.

Ortaya atılan iddia düşünüldüğünde aslında gerçekleşme ihtimalinin çok düşük olduğunu söyleyebiliriz. Sony, Take-Two’yu alarak çok büyük bir işe imza atabilir ancak işin bir de Take-Two tarafı var. Şirketin elde edeceği kazanç dışında bu satışın Take-Two için herhangi bir cazip yanı bulunmuyor. Take-Two’nun bu paraya ihtiyacı olduğu düşünülemez. Oyun endüstrisinin en büyük şirketlerinden bir tanesi olmasının yanı sıra, sadece son oyunu Red Dead Redemption 2 bile çıkışından yalnızca 4 ay sonra 23 milyon kopya satışına ulaşmayı başardı.

Oyun dünyasında oldukça büyük bir etki yaratabilecek olan bu satın alma iddiasıyla ilgili haberlerin doğru olup olmadığını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.dualshockers.com/sony-purchasing-take-two-rumor/
52
28
8
2
1
Emoji İle Tepki Ver
52
28
8
2
1