Booking.com’un Mahkemeye Yaptığı İkinci İtiraz da Reddedildi

22
6
2
0
0
Türkiye'de vergi ödemediği ve dolayısıyla haksız rekabete yol açtığı iddiası ile online rezervasyon sitesi Booking.com'a açılan davada, mahkeme, siteye erişimin engellenmesi kararına yapılan 2. itirazı da reddetti.

Hollanda merkezli dünyaca ünlü online rezervasyon sitesi Booking.com’un avukatları, site hakkında verilen ihtiyati tedbir kararının mahkemece belirlenecek bir teminat karşılığında kaldırılması adına Şubat ayında 2. defa itirazda bulunmuştu. 

Mahkemenin, 2. itirazı Haziran ayının başında reddettiği öğrenildi. Gerekçede ise, teminat karşılığında tedbir kararının kaldırılmasının bu aşamada mümkün olmayacağı ifade edildi. Ayrıca, bilirkişi raporunun beklendiği belirtildi.

Zararı bilirkişi raporu belirleyecek

Kararda, 'Varsa davacının üye acentelerinin uğrayabileceği olası zararların olup olmadığının miktar itibarıyla bu aşamada tespit edilemeyeceği, yargılama sürecinde alınacak bilirkişi raporuyla bu konunun açıklığa kavuşacağı kanaatine varılarak teminat karşılığı ihtiyati tedbirin kaldırılması isteklerinin reddine ilişkin hüküm kurulmuştur' denildi.

Davada bilirkişi raporu bekleniyor

Öte yandan, İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada, bilirkişi raporunun beklendiği fakat raporun henüz mahkemeye ulaşmadığı öğrenildi. Mahkeme, önceki celsede; İstanbul, Marmara ve Boğaziçi Üniversitelerinin vergi ve ticaret hukuku hususlarında uzman öğretim üyeleri arasında belirlenecek bilirkişi heyeti tarafından rapor hazırlanmasına karar vermişti.

Ne olmuştu?

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Booking.com’un Türkiye’de vergi ödemediğini ve bu sebeple de haksız rekabete neden olduğunu iddia ederek söz konusu internet sitesi hakkında İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açmıştı.

Davanın açılmasının ardından TÜRSAB’ın başvurusu üzerine mahkeme, Booking.com’un internet adresi üzerinden ya da oluşturacakları başka bir adres üzerinden, Türkiye'de yerleşik otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki etkinliklerinin durdurulması adına ihtiyati tedbir kararı almıştı.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/booking-comun-ikinci-itirazi-da-reddedildi-2515405/
22
6
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
6
2
0
0