Bosch, Elektrikli Araçları Daha Güvenli Hale Getiren Akıllıca Bir Sistem Geliştirdi

15
6
2
1
0
Elektrikli otomobillerdeki en büyük sorunlardan biri, araçlardaki bataryaların kaza anında tehlike oluşturması. Bosch, elektrikli otomobillerin kaza anında herhangi bir batarya patlamasıyla karşılaşmaması için kontrollü bir şekilde küçük bir patlama gerçekleştirecek.

Bosch, herhangi bir trafik kazası sonrası daha büyük bir felaketi engellemek için elektrikli otomobillerin bataryalarını kontrollü bir şekilde patlatacak. Bu, kulağa garip gelse de bu yöntemle elektrikli otomobillerde tehlikeli olabilen batarya patlamalarının önüne geçilebilir.

Alman firma, hibrit ve elektrikli otomobillerin kaza yapan benzinli araçlardan daha farklı tehditler oluşturduğunu belirtti. Araca güç veren yüksek voltaj sistemi, kazaya karışan araçlarda elektrik akımını otomobilin gövdesine aktarabiliyor.

Yeni sistem, elektrikli her araca entegre edilebilecek:

elektrikli otomobil

Bosch'un bu soruna çözümü ise elektrik sistemine stratejik olarak entegre edilmiş ve hava yastığı sensörlerine dijital olarak bağlı yarı iletkenlere dayanıyor. Sensörler, bir darbe tespit ettikleri takdirde hava yastıklarını tetikliyor ve mini bir kontrollü patlama başlatarak kablo bağlantısını kesmeyi sağlıyor.

Bosch’un bu sistemini ise modern bir hibrit otomobile yerleştirmek oldukça kolay bir işlem. Sistem, oldukça hafif ve küçük olduğu için bu teknoloji düşünülerek tasarlanmamış araçlarda bile kullanılabiliyor. Bosch, bu patlayıcı teknolojinin hibrit ve elektrikli otomobillerin giderek yaygınlaştığı için hayat kurtarabileceğine inanıyor. Bu düşünceye acil kurtarma ekipleri de katılıyor.

Almanya İtfaiyeci Derneği Başkan Yardımcısı, yaptığı açıklamada “Trafik kazalarına potansiyel olarak dâhil olabilecek artan elektrikli araçların sayısıyla karşı karşıya kalırken trafik kazaları mağdurlarına yardım etme ve kurtarma misyonumuzu, olabildiğince hızlı ve güvenli bir şekilde yerine getirmemiz gerekiyorsa bu sistemler kesinlikle şart” dedi.

Bosch'un otomotiv endüstrisindeki rolü, teknoloji geliştirmek. Patlamaya dayalı güvenlik cihazının pazara ne zaman ve nerede sürüleceği, büyük ölçüde elektrikli otomobilleri piyasaya sürmek için yarışan otomobil üreticilerinin kullanımına bağlı.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cars/bosch-pyrofuse-technology-makes-electric-cars-safer-during-a-crash/
15
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
6
2
1
0