İnternetin Favori Robot Köpeği Polis Oldu

18
3
2
2
0
Boston Dynamics’in itilip kakıldığı videolarla internette viral olan robot köpeği Spot, Massachusetts Eyalet Polisi bomba imha ekibinde görevli olarak işe başladı.

Geçtiğimiz yıllarda internete düşen bir videoda itilip kakılan, önüne çeşitli engeller çıkarılan ve çeşitli acımasız testlere sokulan robot köpek Spot büyük ilgi görürken robotun yaratıcısı Boston Dynamics’in hem başarısını hem de acımasızlığını gözler önüne sermişti. O günden bu yana robot köpeğin gelişimini farklı videolar aracılığıyla takip etme fırsatı bulmuştuk.

Robot köpek polis oldu

spot mini

Şimdi bu cici (ve bir miktar da korkutucu) köpek aktif olarak göreve başladı. Spot, Massachusetts Eyalet Polis Departmanı(MSPD) tarafından bomba imha ekibinde görevlendirildi. Kapı açabilen ve parkur yapabilen robot, artık polis köpeği olarak hizmet verecek.

MSPD’nin yeni üyesi, şaşaalı bir videoyla ya da viral olan bir tanıtımla değil, kurumlar arası resmi yazışmalarla ortaya çıktı. Yazışmaları Amerikan Sivil Özgürlükler Sendikası’nın (ACLU) Massachusetts kolu ortaya çıkardı. Yazışmalarda robotun 90 gün boyunca “robotun kolluk kuvvetleri uygulamalarındaki, özellikle uzak mesafeden şüphelileri ve açıklamalar da dahil olmak üzere potansiyel tehlike içeren ortam yeterliliklerini değerlendirmek” amacıyla kiralandığı belirtildi. 

Robocop Köpek

Bu bilgi, MIT’den 1992 yılında ayrılan kişilerce kurulan Boston Dynamics’in robotları gizli tutulan bir meblağ karşılığında kiralayabileceğini açıklamasının ardından geldi. Firma bu açıklamayı eylül ayında yapmıştı. Robot da ağustos-kasım döneminde kiralanmış gözüküyor. Fiyat açıklanmasa da oldukça yüksek olduğu tahmin ediliyor. 

Şaşırtıcı olmayan şekilde ACLU, bir robot köpeğin polis kuvvetlerine katılmış olmasından memnun değil ve polisin teknik olarak bir Robocop köpek sahibi olmasını hoş karşılamıyor. Programın eyalety yöneticisi Kade Crockford, “Çok sık şekilde bu teknolojilerin kullanımının bizim sosyal, politik ya da kanuni sistemlerimizin tepki verdiğinden hızlı kullanıldığını görüyoruz” dedi. Crockford, yaptığı açıklamada ayrıca hükümet kurumlarının daha şeffaf olması, planlarını ve kullanacakları yeni teknolojileri kamuyla paylaşması için çağrıda bulundu. 

Kaynak : https://bgr.com/2019/12/01/robot-dog-from-boston-dynamics-joins-police-bomb-squad/
18
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
18
3
2
2
0