Bozuk Paradan Bile Daha Ufak Boyuta Sahip Mini Bilgisayar: VoCore 2

22
7
3
2
1
Gittikçe küçülen bilgisayar dünyasının son harikası, mini donanımlara sahip şirin mi şirin bir bilgisayar olan VoCore 2 ismiyle karşımıza çıkıyor.

Açık kaynaklı Linux tabanlı işletim sistemine sahip olan bu mini bilgisayar, WiFi, USB girişi, UART, ve 20+ GPIO özelliklerine sahip olmasına rağmen sadece ve sadece 1inç kare boyutunda. Aynı zamanda bu ufak canavarın ekstra depolama alanı sağlamak için birde MicroSD destekli Ultimate Dock’u var.  

Bu küçük bilgisayar, tıpkı “Raspberry Pi” gibi birçok farklı alanda farklı özelliklerle sınırsız kullanım kapasitesine sahip. Cihaz için yazılacak olan kodlama ile dilerseniz onu yayın akışına sahip bir müzik istasyonuna, dilerseniz bir bulut depolama alanına ve dilerseniz verilerinizi saklamak için bir VPN ağına dönüştürebiliyorsunuz. Yani cihazın kullanım amacı sizin bilgi becerileriniz, yetenekleriniz ve hayal dünyanıza göre şekillenebilir.

VoCore 2 ile yapabileceklerinizi ve bazı pratik örnekleri şöyle sıralayabiliriz;

  • Bilgisayarı, C, Java, Python, Ruby, JavaScript ve daha fazla kodlama dili ile istediğiniz gibi geliştirebilirsiniz.
  • Ultimate Dock’a bir adet MicroSD kartı takarak kişisel bulut depolama alanınızı oluşturabilirsiniz.
  • USB soketi üzerinden bir kamera ekleyerek onu bir güvenlik kamerasına dönüştürebilirsiniz.
  • Apple Siri veya Amazon Echo gibi sesli komutlarla idare edilen uygulamaları, VoCore 2’ye bir mikrofon bağlayarak yönetebilirsiniz.

Bu Linux tabanlı mini bilgisayara sahip olmak için ödemeniz gereken ücret ise 42.99 dolar. Dilerseniz buraya tıklayarak cihaz hakkında daha fazla bilgi alabilir ve satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak : https://deals.androidauthority.com/sales/vocore2-ultimate-dock
22
7
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
22
7
3
2
1