Brezilya'da Yılanların İstila Ettiği, İnsanların Girmesine İzin Verilmeyen Ada

177
32
25
20
19
Brezilya kıyılarının yaklaşık 40 kilometre açıklarında yer alan bu adaya herhangi bir sivilin girmesi yasak. Ada adeta yılanlar tarafından istila edilmiş durumda ve oldukça da tehlikeli.

Ada şu an ziyaretçilerin girilmesine yasak olmakla birlikte efsaneleri de bünyesinde barındırıyor. Buna göre bu adaya son yaklaşan denizcinin, yılanların saldırısına uğrayarak ada açıklarında ölü bulunduğu söyleniyor.

7

Tam sayısı bilinmemekle birlikte adada 2.000 ile 4.000 arasında yılan olduğu tahmin ediliyor. Adayı tehlikeli yapan bir diğer unsur da şu; buraya gitme cesaretini gösteren biri tek bir yılan tarafından dahi sokulsa, kendisine 1 saat içerisinde direkt olarak müdahale edilmesi gerekiyor. Adanın en yakın kıyıya uzak olması sebebiyle de bu neredeyse imkansız.

1920'lerde ada yüzeyinde yaşayan yerliler olduğu tahmin edilse de belli ki savaşı kazanan yılanlar olmuş. Ülke nüfusundaki zehirlenme kaynaklı ölümlerin %80'inden fazlası bu adadaki yılan türleriyle aynı. Önümüzdeki süreçte de bu adayla ilgili herhangi bir gelişme beklenmiyor. Nitekim hem doğal hayata müdahil olunmaması için hem de gayet tehlikeli olduğu için ada olduğu gibi kalacak belli ki.

Kaynak : http://allthatsinteresting.com/snake-island
177
32
25
20
19
Emoji İle Tepki Ver
177
32
25
20
19