Brokoli Sevmeyenlere İyi Haber: Yakında Marketlerde Hiç Brokoli Göremeyebiliriz!

55
12
7
4
1
Demir açısından zengin besinlerden biri olan brokoli için ciddi tehlikeler bulunuyor. Eğer yeterli serin ortam sağlanmazsa ve yağmur yağmazsa raflarda brokoli göremeyeceğiz.

Çocuklara muhteşem, vejeteryanlarada çok kötü bir haberimiz var. Brokoli yetiştiricileri, yağmur yağmaya başlamazsa yakında süpermarket raflarında brokolinin tamamen kayıp olacağını söylüyor. Yetiştiriciler, yüksek sıcaklıkların ve yağmurun yetersizliğinin brokoli sıkıntısına neden olduğunu belirtti. Demir açısından zengin sebzelerin de yakında süpermarket raflarından yok olacağı söyleniyor.

Riviera Produce'den David Simmons, ekinlerin büyümesini sağlamak için çok fazla yağmurun gerektiğini ifade etti. Yetkililer, yakında yağmur yağmaya başlamazsa, pek çok çocuğun nefret ettiği demir açısından zengin sebzeyi göremeyeceğimizi vurguluyor. Ülkenin en büyük brokoli üreticileri olan Riviera Produce'den David Simmons şunları söyledi: "Bu bitkileri yaz boyunca canlı tutabilmek için çok fazla yağmur ve daha serin şartlara ihtiyacımız var. Aksi halde durum giderek daha da kötüleşecek ve gerçek bir kıtlık göreceğiz."

İngiliz Yapraklı Bitki Yetiştiricileri Derneği, mevcut sıcaklıklarının karnabahar sıkıntısına yol açtığını ve ısının hasatlarda 'hasara' yol açtığını söyleyerek bir uyarıda bulundu. İngiltere, bu yılın başlarında tarım ürünlerini zarara uğratan yoğun kar yağışına maruz kaldı ve sonrasında da 70 yılın en sıcak aylarını yaşayarak brokoli sıkıntısı yaşamaya başladı.

Yalnız brokoli ülkemizde Bafra'da üretildiği için biz hala şanslı konumdayız. Ülkemizde de sıcaklıklar arttı fakat yağmur sıkıntısı yaşamıyoruz. Biz marketlerimizde brokoli ve karnabahar görmeye devam edeceğiz, sizler hemen sevinmeyin. 

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/news/article-5904887/Great-news-kids-Theres-broccoli-shortage.html
55
12
7
4
1
Emoji İle Tepki Ver
55
12
7
4
1