BTK'dan Adil Kullanım Kotasına Yönelik Önemli Adım!

0
0
0
0
0
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun tüm internet kullanıcılarının şikayet ettiği AKK'ye yönelik çalışmalarında atılacak adımlar ortaya çıkıyor.

Bütün internet kullanıcılarının ortak şikayeti olan Adil Kullanım Kotası (AKK) konusunda bir süredir çalışmalar yürüten Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu  BTK, bu konuda ilk adımlarını atmaya başlıyor. Daha önceden kullanıcılar AKK'nin tamamen kaldırılması için imza kampanyası da başlatmıştı.

AKK'ye tepki gösteren kullanıcıların sayısı çığ gibi büyüyünce duruma bir çözüm bulmak isteyen BTK, bugün çalışmaları konusunda bir bilgilendirme yaptı. BTK'nın AKK sıkıntısına çözümü, kota aşımı sonrası hızda yaşanan düşüşe yönelik olacak.

BTK daha önceden AKK kapsamında kullanıcılara verilen kotanın daha yüksek seviyelere çekilmeye çalışılacağını açıklamıştı. İkinci plan olarak ise devreye bu kez kota aşımı sonrası internet hızında yaşanan düşüşü iyileştirme geliyor.

Buna göre AKK sonrası standart hızınız kaç olursa olsun 3Mbps'ye düşen internet hızı, 5Mbps'ye çıkarılacak (çok büyük çözüm gerçekten...). "Tüketici taleplerini dikkate alacağız. Operatörleri, hızı artırmaya davet ediyorum. Adil kullanım kotası makul seviyelere çekilecek" açıklamasında bulunan BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, bu konuyla alakalı çalışmalarının da devam edeceğini belirtti.

Olaya kökten çözüm getirecek hamle olan AKK'nin tamamen kaldırılması, operatörlerin engeline takılmakta. Operatörler -sanki çok iyi hizmet sunuyorlarmış gibi- hem kota seviyesini arttırmaya hem de diğer çözümlere şu an için sıcak bakmıyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0