BTK’dan Dikkat Çeken Rapor: Günlük Konuşma Süremiz Ortalama 671 Milyon Dakika

1
0
0
0
0
BTK’dan Dikkat Çeken Rapor: Günlük Konuşma Süremiz Ortalama 671 Milyon Dakika
BTK’nın pazar verilerinden yapılan hesaplamalara göre ülkemizdeki günlük konuşma süremizin ortalaması 671 milyon dakika.

BTK tarafından bu yılın ilk 6 ayını kapsayan ilgi çekici bir rapor yayınlandı. Pazar verilerinden yararlanarak yapılan hesaplamalara göre bu yılın ilk 6 ayında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ses trafiğinde %6.6’lık bir artış yaşandı. Buna göre 6 aylık sürede yaptığımız toplam konuşma süresi tam 122,2 milyar dakika.

Trafiğin dağılımına baktığımızda mobil arama trafiğinin daha da arttığı, sabit hatlardan yapılan aramaların ise azaldığı görülüyor. Mobil trafik, toplamda yüzdenin 95’ini oluşturuyor. Bu yılın ilk yarısında mobil trafik üzerinden yapılan arama 117 milyar dakika iken sabit trafik miktarı ise yalnızca 5 milyar dakika. 

Raporda, mobil trafiğin yıldan yıla daha da artış gösterdiği de görülüyor. Mobilden mobile yapılan arama trafiği geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %8,4’lük bir artış gösterirken sabitten sabite yapılan aramaların miktarı ise %26 azalarak 4 milyar dakikadan 3 milyar dakikaya düşmüş.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0