Bu Hafta Vizyona Giren En İlgi Çekici 3 Film (22/07/2016)

0
0
0
0
0
Bu hafta sinema salonlarında 6 yeni film vizyona giriyor.

Her hafta olduğu gibi bu hafta da vizyona oldukça güzel yapımlar çıkıyor. farklı türlere ve farklı zevklere göre yer alan yapımlarda bu hafta vizyona toplamda 6 film giriyor.

22 Temmuz haftasında vizyona girecek filmlerden bahsedecek olursak: Işıklar Sönünce (Lights Out), Kanlı Girdap, Doraemon: Taş Devri Macerası (Doraemon: Nobita and the Birth of Japan), Hain (Our Kind of Traitor), Amman Hocam 2 (Les Profs 2), Hatırla (Remember).

Sözü daha fazla uzatmadan bu haftanın en ilgi çekici 3 filmini incelemeye başlayalım:

Işıklar Sönünce (Lights Out)

Gündeme çektiği kısa filmlerle gelen David F. Sandberg, eskiden çekmiş olduğu kısa film uyarlamasını kariyerinde ilk defa uzun metraja uyarlıyor.

Işıklar Sönünce’nin konusu ise şu şekilde: ‘’Rebecca, o lanetli evden taşındıkları zaman ışıkların söndüğü zaman gelen lanetten kurtulduğunu düşünüyordu. Ancak bu korkutucu varlık anneleri Sophie ile olan bağından dolayı geri geliyordu. Rebecca’nın sırası bitmişti, korkutucu varlık artık kardeşi olan Martin’e gelmiştir…’’

Işıklar Sönünce’nin oyuncu kadrosunda ise, Teresa Palmer, Mario Bello, Billy Burke, Alexander DiPersia, Gabriel Bateman gibi isimler bulunmakta.

Işıklar Sönünce açıkçası çok farklı bir senaryoyla bizlere gelmiyor. Hollywood’dan alışık şekilde olduğumuz bir korku filmi izlenimi veriyor. Yönetmenin de ilk uzun metraj denemesi olduğundan dolayı çok fazla bir umudum yok. Ancak korku severler bu filmi değerlendirmeli.

Kanlı Girdap

Kirli Aşk: Deli Toro, La Creacion gibi filmlere imzasını atmış olan Patricio Valladares karşımıza Hollywood-Türk ortak yapımı bir filmle çıkıyor.

Kanlı Girdap’ın konusu ise şu şekilde: ‘’Amerikalı belgesel yönetmeni John belgesel çekimleri için Romanya’dadır. İstanbul’da yaşayan akademisyen sevgilisi Nina bir ipucu bulduğunu söyleyerek İstanbul’a acilen çağırır. Kont Drakula olan Vlad’ın mezarını aramaya başlarlar ancak bu iş basit olmayacaktır. Hayaletler peşlerine düşecektir…

Kanlı Girdap’ın oyuncu kadrosunda ise Selma Ergeç, Selim Bayraktar, Natalie Burn, Guillermo Ivan, Gianni Capaldi gibi oyuncular bulunmakta.

Kanlı Girdap’ta Hollywood’dan gelen oyuncular ise azımsanacak gibi değil. Ancak korku sektöründe Hollywood-Türk ortak yapımında ilk olan Magi’nin oyuncu kadrosu daha güçlüydü. Aslında tamamen gerilime yönelik bir film yapılabilecekken, hayalet (fragman ve konuda da tam belirtilmemiş.) gibi varlıkları filme eklemenin saçma olduğunu düşünüyorum. Ayrıyeten fragmanını da çok beğendiğimi söyleyemem. Bir anda çıkan hayalet teyze çığırıyor ve gidiyor. Açıkçası bu çığırma korkutması eski moda oldu. Bir de el kamerasıyla çekilmiş görüntüler de var. Biraz daha inandırıcı olabilir, ancak yine de fragman benim için sınıfta kaldı. Doğal olarak da filmdende beklentim dip yaptı.

Hain (Our Kind of Traitor)

Nanny McPhee, Lie with Me gibi filmlere imzasını atmış olan Susanne White karşımıza bir casusluk filmiyle geliyor.

Hain’in konusu ise şu şekilde: ‘’Peter ve kız arkadaşı Gail, gittikleri tatilde şans eseri Rus mafyasının en bilinen patronu olan Dima ile tanışırlar. Dima, İngiltere’de öğretmenlik yapan Peter’e bir flash bellek verir. Bu flash belleği MI6’ya vermesini söyler. Peter ise Dima’nın istediğini yaparak belleği MI6’ya teslim eder. Ancak MI6 bu istihbaratları yeterli bulmaz ve Peter ile Gail’e daha çok bilgi toplamaları için baskı kurar…’’

Hain’in oyuncu kadrosunda ise Ewan McGregor, Damian Lewis, Stellan Skarsgrad, Naoime Harris, Jeremy Northam gibi isimler bulunuyor.

Hain, John Le Carre’nin 2013 yılında yazdığı 22’nci kitap. Çok fazla zaman geçirmeden yönetmen Susanne White beyaz perdeye aktarmak istemiş. John Le Carre’nin casusluk kitapları ve (filmleri) son derece gerçekçi ve güzel. Hain’de ise çok fazla bir beklentim yok, ancak eski filmlerini aratmayacaktır. Yani casusluk türünü ve John Le Carre’yi sevenler filmden aradığını bulacaktır, ama beklentiyi çok yüksek tutmamak kaydıyla. Aksiyon filmi olmayacaktır, aksiyon olarak düşünüp giderseniz hiç zevk alamazsınız. (Ayrıca konudan ve fragmandan anlaşılacağı şekilde 1981-1982 yıllarında efsaneleşmiş casus Grigoriev’in hayatından da oldukça esinlenilmiş. )

Bu üç film dışında vizyona giren diğer filmler ise şu şekilde: Doraemon: Taş Devri Macerası (Doraemon: Nobita and the Birth of Japan), Amman Hocam 2 (Les Profs 2), Hatırla (Remember)

 

Işıklar Sönünce (Lights Out) 164, Kanlı Girdap 158, Doraemon: Taş Devri Macerası (Doraemon: Nobita and the Birth of Japan) 134, Hain (Our Kind of Traitor) 88, Amman Hocam 2 (Les Profs 2) 54, Hatırla (Remember) 16 lokasyonda gösterimde olacak.

İyi seyirler.

 

 

 

 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0