Robotlar Artık Mutfaklara da Girdi: Bu Robot Her 30 Saniyede Bir Pizza Hazırlayabiliyor

16
7
2
1
0
Artık insanların iş gücüne ihtiyaç kalmadığı bir çağa doğru yaklaşıyoruz. Pizza sektörüne de el atan robotlar yakında tüm sektörlerde birinci planda olacaklar gibi gözüküyor.

Aslında robotlar insanların yerini alacak ve insanlar işsiz kalacak diye veryansın edenler haksız sayılmazlar. Ünlü pizza ustaları bu haberden sonra hafiften bir korku yaşayabilir. Çünkü o incecik açtıkları hamurları ve muazzam tariflerinin aynısını bir robot da yapabiliyor. Şunu da söyleyelim, bu robotumuz da pizza diyarı Fransa’dan. Fransız bir şirket tarafından geliştirilen robotun 3 kolu var ve tam 30 saniyede bir pizza hazırlayabiliyor. Toplamda bir pizzanin yapımı ve pişirilmesi 5 dakikalık bir süreye kadar düşürülmüş oluyor.

Adı 'Ekim' olan bu pizza ustası robotun üretimindeki asıl amacı, pizza yapımını ve teslimini hızlandırmak. Reuters’ın raporuna göre üç kollu robot 7/24 hizmet veren bir restoranda çalışacak. Aslında Ekim, İtalyan bir şeften daha hızlı değil fakat üç kola sahip olması sebebi ile birden fazla görevi tek seferde gerçekleştirebiliyor ve saatte 120 pizza yapabiliyor. Bu da bir insanın yapabileceği pizzanın 3 katına denk geliyor.

Robot, müşterilerin siparişlerine göre pizzaları taze bir şekilde hazırlar. Bu noktada insanlar kullanılacak peynir, pizza tabanı, boyut gibi şeyleri özelleştirmek için seçim yapabilecektir. Pizza yapım robotu sadece hız değil, aynı zamanda pizza kalitesine de dikkat çekiyor. İnsanlar, zaman ve gıda kalitesi arasında seçim yapmak zorunda fakat Ekim her ikisini de aynı anda sunuyor. Sadece batıda değil, robotlar yavaş yavaş müşterilere hizmet vermek amacıyla Hindistan'daki restoranlara da giriyorlar. Robotların insan müdahalesinden veya denetiminden bağımsız olarak bir restoranda çalışabilmeleri için uzun bir yol var çünkü insanlar gıda maddelerini niteliksel olarak incelemede çok daha iyiler.

Kaynak : https://beebom.com/pizza-robot/
16
7
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
7
2
1
0