Bu Sefer Türkiye'den: Uçakta Bir Yolcu, Panik Atak Geçirerek Tahliye Kaydıraklarını Açtı

72
23
10
7
0
Kalkış için izin bekleyen uçakta bulunan yabancı uyruklu bir yolcu acil durum kaydıraklarını aktif hâle getirdi.

Saudia Airlines'a ait olan ve Onur Havayolları tarafından operasyonları yürütülen TC-OCE tescilli Airbus A330-223 model Antalya-İstanbul seferini gerçekleştiren uçakta bulunan yabancı uyruklu bir yolcu panik atak geçirip acil durumlarda uçağın hızlı bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanıyan şişme kaydırakları açtı.

Temsili Airbus A330.

10 Haziran (bugün) saat 19.00'da Antalya Havalimanı'ndan İstanbul'a gitmek üzere yolcularının alımını (boarding) tamamlayan ve kalkış izni için bekleyen A330-223'ün içerisinde, kapılarını kapatmasının ardından geçen 20 dakika sonrasında olay çıktı. Panik atak rahatsızlığı geçirdiği iddia edilen bir yolcu, içerisinde 219 yolcunun bulunduğu uçağın orta bölümündeki kapılara doğru hareket etti.

Yolcunun hareketlerini engellemeye çalışan uçuş görevlilerine aldırmayan yabancı uyruklu yolcu, uçağın her iki yanında bulunan acil tahliye kaydıraklarının açılmasına yol açtı. Pilotların durumu yetkililere bildirmesiyle uçağa polislerin giriş yaptığı kaydedildi. Yabancı uyruklu yolcu göz altına alındı ve diğer yolcular terminale sevk edildi. Uçağın 20 bin dolarlık kaydıraklarının yenilenmesinin ardından sefere devam edileceği belirtildi.

Onur Havayolları olay çıkaran yolcudan davacı olacağını ifade etti.

Kaynak : https://www.haberler.com/panik-atak-geciren-yolcu-antalya-istanbul-ucaginda-12131667-haberi/
72
23
10
7
0
Emoji İle Tepki Ver
72
23
10
7
0