Bu Senenin En Çok Tercih Edilen Popüler Web Site Tasarımları

16
6
3
2
1
Her yıl bazı tasarım detayları moda olmaktadır ve sıkça kullanılmaktadır. Biz de sizler için bu senenin en popüler web site tasarımlarını derledik.

Her yıl, web sitesi tasarımı ve kullanıcı arayüzü biraz değişmekte. Tasarım, tipografi ve renklerde ortaya çıkan trendlerle 2018 de bu senelerden biri oldu. Birçok site bu detaylara dikkat ederek kullanıcı arayüzünü tasarladı ve bu şekilde hizmet vermeye başladı. İşte 2018'in en popüler tasarım detayları.

Kırık Izgara Yerleşimi

Web sitesi tasarımcıları, organize ve güvenilir web siteleri oluşturmak için ızgaralara güvenmiştir ancak 2018 yeni bir düzeni getirmiş bulunuyor. Kırık ızgara düzenleri hala bazı yapıları korurken, normal ızgaraların katı çizgilerini bulanıklaştırır. Görüntüler ve metin hafifçe üst üste gelir ve ekranda daha akıcı bir şekilde karıştırılır. Örneğin, Dusko web sitesinde, bazen birden fazla resim üzerinde katmanlanan, sayfanın çeşitli alanlarında gezinme sekmeleri ve metin içeren üst üste binen resimler bulunur.

Sıkça Kullanılan İllüstrasyonlar

Görüntüler her zaman herhangi bir web sitesinin merkezi bir parçası olmuştur. 2018 tasarımcıları ise web sitelerine yeni bir görüntü türü olan illüstrasyonları sunmaya başlıyor. İllüstratörler, birçok web sitesi tasarım ekibinin önemli bölümleri haline geliyor, çünkü çalışmaları bazen ana sayfada sergileniyor. 

Şekillerdeki Büyük Değişim

Web tasarımcıları onlarca yıldır tasarımlardaki keskin köşeleri, dikdörtgenleri ve kareleri kullanmaktaydı. Son zamanlarda ise web sitesi tasarımcıları, amorf renk alanlarını, parlak çapraz çizgileri veya daha başka organik desenleri daha özgürce kullanmaktalar.

Daha Fazla Etkileşim ve Animasyonlar

Etkileşimli ve animasyonlu web siteleri son yıllarda oldukça popüler hale gelmiştir. Tasarımcılar animasyonu doğru kullanırsa, ziyaretçilere belirli zamanlarda belirli şeylere dikkat etmeleri konusunda rehberlik edebilir ve böylece kullanıcıların uygun içeriğe yönlendirmelerine yardımcı olur. Genellikle kullanılan iki önemli animasyon ve etkileşim modeli vardır. Bunlar kaydırma oranları ve sayfa geçişleridir.

Kayan Gezinti Menüleri

Çoğu web sitesinin standart bir parçası, sayfanın üst kısmında çimentolanmış bir gezinme çubuğudur. Ancak tasarımcılar, yüzen gezinme menüleri olan web siteleri oluşturmaya başlıyor. Menü pencerenin üstünden hafifçe ayrılır ve birkaç santimetre altında yüzer. Amaç, kullanıcıya navigasyonun web sitenizdeki deneyiminiz boyunca size eşlik edecek evrensel bir konu olduğunu hissettirmektir.

Daha Fazla Multimedya Seçeneği

Uzun metinleri yazmak genellikle yorucu olmakta, bu yüzden metinler arasında uygun yerlere sesler, videolar ve resimlerin dahil edilmesi düşüncesi her zaman var olmuştur. Örneğin CNN, çoklu ortam stratejilerini içeren bir özelliğe sahiptir. Kelimeler, ekranın ortasında bulunurken, eşzamanlı olarak arka planda sesler çalar ve doğal bir öğenin videosu oynatılır. Sözler hala net ve okunması kolay, ancak bu daha da ilgi çekicidir çünkü duygu yansıtmada pek çok faktör vardır.

Çeşitlilik ve İçeriğe Odaklanma

Toplumsal dinamikler ve tutarsızlıklar, web tasarımı da dahil olmak üzere toplumun her alanında ön plana çıkmıştır. Birçok web tasarım ekibi, ırk ve cinsiyet temsili ifadelerinin veya imgelerinin önemini fark etmektedir. Örneğin bazı kullanıcılar, menüler veya sitelerinin diğer alanlarındaki cinsiyet için kaç seçenek sunduğuna göre yeniden ziyaret ediyor. 2018 senesi, internet sitelerinin ırk, cinsiyet, cinsellik, din ve dünyanın diğer sosyal ve kültürel yönlerini nasıl tasvir ettiği konusunda yeni bir farkındalık getiriyor.

Kaynak : https://readwrite.com/2018/07/20/top-10-best-website-trends-of-2018/
16
6
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
16
6
3
2
1