Bu Teknoloji ile Dünyanın Her Yerine Saniyeler İçinde Gidebileceksiniz

34
8
7
2
2
Bu Teknoloji ile Dünyanın Her Yerine Saniyeler İçinde Gidebileceksiniz
Uçağa binip yeni bir yerler görmek, saatler süren uçak yolculuğu dışında hemen herkes için ilgi çekici bir deneyim. Japonya'nın en büyük havayolu şirketi, geliştirdiği yeni bir teknoloji sayesinde uçakları bu denklemden çıkarıyor ve yolcuları arzu ettikleri her yere saniyeler içinde götürüyor.

Gönül isterdi ki bu haberimize “ışınlanma teknolojisi bulundu” şeklinde başlayalım. Yukarıdaki cümlelere okuyan çoğu kişinin aklından eminim bu geçmiştir; ancak bunun için önümüzde uzunca bir zaman var gibi görünüyor. Neyse ki Japonya'nın en büyük havayolu şirketi ANA, bizleri gitmek istediğimiz yere anında götürebilecek bir sistem geliştirmeyi başardı. En azından sanal olarak.

Şirket, pazartesi günü Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen Karmaşık İleri Teknolojiler Fuarı 2019’da (CEATEC) dik duran bir çubuk üzerinde iPad'e benzeyen “Newme” adında bir robot tanıttı. Gezginler için bir avatar görevi gören Newme, fiziksel olarak bulunmadan bir yeri tecrübe etme imkanı tanıyor. 

ANA, 2020 yazına kadar 1000 adet Newme’yi satışa çıkarmayı planlıyor. Şirket, bu robot yardımıyla insanların gitmelerinin mümkün olmadığı yerlere de kapı aralayacak. Örneğin; Newme ile Ay’daki lüks bir otelde konaklama deneyimi yaşayabileceksiniz.

ANA, geliştirdikleri robotun sadece eğlence değil, sağlık alanında da kullanılabileceğini söylüyor. Şirkete göre Newme, doktorların dünyanın öbür ucundaki bir hastayı tedavi etmelerine olanak sağlayabilir. 

Bu ilginç robota daha yakından göz atmak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz:

Kaynak : https://futurism.com/airline-robot-avatars-replace-flying
34
8
7
2
2
Emoji İle Tepki Ver
34
8
7
2
2