Bu Widget’ı Çok Seveceksiniz! Apple Music Web Oynatıcısı Hizmete Girdi

8
3
2
1
1
Apple Müzik'in dünya genelinde 40 milyon aboneye ulaştığı son dönemlerde, kullanıcılarını oldukça sevindirecek bir widget Reddit kullanıcısı tarafından dile getirildi.

Apple Müzik, sanatçıların kendi web sayfaları üzerinden müziklerini tanıtmak üzere kullanabilecekleri araçları zaten daha önce hizmete sokmuştu. Fakat gözden kaçan bir detay vardı. Bunu fark eden oldukça dikkatli bir Reddit kullanıcısı, bu aracın güncelleme aldığını gördü ve Apple Müzik hesabı ile giriş yapılabildiğini keşfetti. Oturum açtıktan sonra web tarayıcısı üzerinden şarkıların tamamını, çalma listelerini ve albümlerini gören kullanıcı, müziklerin yalnızca 30-90 saniyesini değil tamamını da dinleyebiliyor.

Bu yeni güncelleme, applemusic.com üzerinden oturum açılabileceğini ve tüm müzik öğelerine buradan tam kontrol sağlanabileceğini gösteriyor. Aşağıda ise bu widget’ın bir ekran görüntüsünü görüyorsunuz.

Sağ üst köşede bulunan “Oturum Aç” düğmesine bastığınız zaman Apple Music hesabına giriş yaparak öğelerinize kolayca erişebilirsiniz. Bununla birlikte Mac cihazlardan içeriği kontrol etmenin daha kolay olduğunu da ekleyelim. iOS uygulamasının ise yerel dosyalara direk erişiminin olduğu zaten bilinen bir şey.

Widget üzerinden uygulamaya giriş yaptıktan sonra tam şarkıların ve albümlerin oynatılmasına izin vermek için ana sayfa üzerinde bulunan ••• düğmesini tıkayabilir, oynatma listesini doğrudan yerel bir uygulamaya ihtiyaç duymadan kitaplığınıza ekleyebilirsiniz.

Bu ufak aracın duraklama, oynatma, ilerleme ve sonraki parça gibi oldukça fonksiyonel düğmeleri de bulunuyor. Dilerseniz yine bu sayfa üzerinden kütüphanelere göz atabilir ya da yerel iTunes ve Müzik mağazasından kendinize uygun teklifleri görebilirsiniz.

Doğrusu web tabanlı olarak çalışan Apple Müzik’in tam anlamıyla ne kadar verimli çalıştığı konusunda ise henüz bir bilgi yok. İlerleyen zamanlarda belki bu pratik araçlar daha fazla yaygınlaşabilir ya da daha kullanışlı hale gelebilir. Tabi Apple’ın konu hakkında herhangi bir açıklaması ya da çalışması şimdilik bulunmuyor. Bakalım ilerleyen tarihlerde WWDC kapsamında dile getirilecek mi?

Kaynak : https://9to5mac.com/2018/06/03/apple-music-embeddable-web-player-listen-browser/
8
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
8
3
2
1
1