Bu Yıl Çıkacak 3 Yeni iPhone Modeli İçin İlk Fiyat Tahminleri Geldi

74
28
26
17
17
Apple, 2018 yılına iPhone X tasarımına sahip üç yeni modelle damga vurmaya hazırlanıyor. Firmanın bir adet Plus bir adet standart ve bir de ekonomik sınıfa hitap edecek bu üç modelinin fiyatları, aylar öncesinden Apple’ın stratejisini doğru tahmin eden analist tarafından açıklandı.

Apple bu yıl 3 farklı boyutta, 3 farklı iPhone X varyantını piyasaya sürecek. Eylül ayında tanıtılacak cihazların fiyatları yine sektörel açıdan limitlerin belirleyicisi olacak. Cihazlardan birisi iPhone X Plus, ikincisi iPhone X olacak. Bu iki cihaz OLED ekran paneline sahipken, üçüncü model ekonomik bir cihaz olacağı için LCD ekran paneline sahip olacak. 

Her modelin ekran boyutu da birbirinden farklı olacak. Şimdilik iPhone X Plus olarak adlandırabileceğimiz en üst düzey cihazın ekran boyutu 6.5 inç olacak. Onun ardından ortanca iPhone X, 5.8 inçlik ekran boyutuyla karşımıza çıkacak. Son olarak da fiyat açısından ortanca olan iPhone X’dan biraz daha büyük olan 6.1 inç LCD panelli iPhone X modelini göreceğiz. 

Eğer her şey karışık geldiyse aşağıdaki görsel size yardımcı olabilir:

Morgan Stanley şirketinde analist olarak görev yapan ve yıllardır Apple’ın fiyat stratejileri konusunda en tutarlı tahminleri ortaya atan Ming Chi Kuo, 3 yeni iPhone modeli için tahminlerini sonunda açıkladı. Kendisine göre 6.5 inç iPhone X Plus 1000 dolar seviyesinde, 5.8 inç iPhone X 800 ila 900 dolar seviyesinde, ekonomik LCD panelli 6.1 inçlik iPhone X ise 600 ila 700 dolar arasında fiyatlandırılması bekleniyor. 

Apple, şimdiye kadar ürettiği en büyük iPhone modeli için 999 dolarlık bir etiketle karşımıza çıkarsa bir önceki yıla göre dengeli bir fiyat politikası izlemiş olur. Zira geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen iPhone X’un doğrudan halefi olacak 5.8 inçlik yeni telefon da 800 ila 900 dolarlık etikete sahip olacak. Apple’ın fiyatlar konusunda bu kez biraz daha insaflı davranıp, en büyük iPhone’nun satışlarını arttırmaya yönelik bir stratejiye başvuracağını şimdiden söyleyebiliriz.

 

Kuo bu tahminlerin üzerinde kesin bir yargıda bulunmadan Apple’ın beklenen kötü senaryoyu da gerçekleştirebileceğini söylüyor. Bu senaryoya göre bütün fiyatlarda ortalama olarak 100 dolarlık bir artış meydana gelebilir. Yani iPhone X Plus 1099, iPhone X 2018 model 999 ve LCD iPhone X 799 dolar olabilir. 

Apple’ın mevcut durumdaki iPhone satış fiyatları ortalamasını yukarıya çekmek istediğini biliyoruz. İnsanları etiketlerdeki yakın fiyatlardan dolayı “Bu kadar verdik, az daha ekleyip iPhone X Plus alırız” kafasında hareket etmesini sağlamak isteyen firma en büyük iPhone’u en yüksek fiyattan satışa sunarak karını önemli ölçüde arttıracaktır. Bunun benzer bir örneğini sinemada mısır alırken yaşıyoruz. Ortanca olan mısırın fiyatıyla en büyük arasındaki fark, küçük boyşa arasındakinden çok daha az oluyor. Haliyle en büyük mısırı alarak avantajlı duruma geçtiğimizi düşünüyoruz. 

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Apple-iPhone-X-2018-Plus-price_id106078
74
28
26
17
17
Emoji İle Tepki Ver
74
28
26
17
17