Bu Yıl Çıkacak Ucuz iPhone Modeli, 2 Büyük Özellikten Mahrum Kalacak

39
36
17
12
9
Apple, sonunda hayranlarının sesini duydu ve diğer iPhone modellerine kıyasla düşük fiyatlı bir cihaz çıkartmak için kolları sıvadı. Eylül ayında tanıtılması beklenen 3 iPhone X varyantından en ucuzu olan 6 ila 6.1 inçlik ekrana sahip iPhone’da Apple’ın imzası olan iki özellik bulunmayacak.

Bu sonbaharda Apple’dan son yıllarda yapmadığı ciddi bir atak yapması bekleniyor. Geçtiğimiz iPhone X gölgesinde kalan iPhone 8 ve 8 Plus olayından ders alan firma, iPhone X’un tasarım özelliklerine sahip üç farklı cihaz üretiyor. Bunlardan birisi iPhone X Plus, diğer 2018 model iPhone X ve son olarak da LCD ekranlı boyut açısından da ortanca olacak bir uygun fiyatlı bir iPhone X modeli. Apple’ın özellikle düşük fiyatlı modelde satış rekorları kıracağını söylemek için de biraz erken. Çünkü ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, bu cihazın önemli eksikleri olacağını söyledi.  

Diğer iki modelde bulanan OLED ekran paneline kıyasla LCD ekrana sahip olacak bir cihazın daha uygun fiyatlı olması zaten normal. Bildiğiniz üzere OLED ekranlar üreticiler açısından masraflı oluyorlar, ancak yılların teknolojisi olan LCD ekranlar daha uygun fiyatlara üretiliyor. Düşük fiyatlı iPhone’da ise Kuo’ya göre 3D Touch ve bir arka kamera bulunmayacak.

iPhone X’daki çift kamera ile fotoğraf konusunda Apple’ın yapabildiklerini gördükten sonra, bir nevi iPhone 8 varyantı kamerasına sahip olacak düşük fiyatlı iPhone X, pek çok kullanıcıyı tek kameralı olduğundan dolayı kendisinden uzaklaştıracaktır. Kuo’nun 600 ila 700 dolar arasında bir fiyatla piyasaya sürülmesini beklediği bu modelin boyut açısından tercih sebebi olacağı açık ve net. 

Geçtiğimiz yıl iPhone 8 modelleri iPhone X ile aynı etkinlikte tanıtıldılar, ancak daha erken satışa sunuldular. Apple bu kez tam tersini uygulayarak zaten sorun yaşadığı LCD ekran üretimindeki problemleri çözmek adına vakit kazanabilir.

Diğer taraftan Apple, 2019 yılına da hızlı girmeyi amaçlıyor. WWDC 2018 etkinliğinde ertelenen bir MacBook Air, FAce ID özelliğine sahip bir iPad Pro ve büyük ekranlı bir Apple Watch modelleri görebiliriz. Son olarak yine Kou’ya göre Apple, ABD ve Çin arasındaki ticari savaştan ötürü Asya pazarının en büyük havuzundan ciddi bir darbe yiyebilir. Zira Apple, ucuz modellerini çoğunlukla Asya pazarlarındaki alternatif üreticilerle rekabet etmek için üretiyor. Aynı şeyi ABD için Huawei yaptığında ülkeden sınır dışı edilme noktasına geldi.

2018 model iPhone cihazlarının daha büyük bataryalarla ve çift SIm kart destekli ek varyantlarla gelmesi bekleniyor.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/apple-iphone-x-plus-price-kuo-morgan-stanley-macbook-air-ipad-pro-face-id-larger-apple-watch-1873855
39
36
17
12
9
Emoji İle Tepki Ver
39
36
17
12
9