Bu Yılın En Önemli Güvenlik Teknolojisi İnovasyonları

0
0
0
0
0
Teknolojinin dur durak bilmeksizin ilerlemesine güvenlik alanı da dahil. Farklı amaçlarla ilk olarak keşfedilen teknolojiler bu alanda birleştirilerek insan hayatını riske atan görevleri robotlara bırakmamızı sağlıyor.

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte insan kullanılan her alanda birer birer robotların ve elektroniklerin etkisi hissedilmeye başlandı. Gece bekçiliğinden ve mayın imhası ve daha bir çok tehlikeli işte insan hayatının riske atılmaması için bu tip teknolojik ürünler kullanılıyor. İşte onlardan en çok göze çarpanları:

Openwork Engineering Skywall 100: Drone Yakalayıcı

Herkesin her tipine ulaşabileceği insansız uzaktan kumandalı hava araçları bölgesel yönetimlerden uçuş izni gerektiriyor. Buna rağmen havadaki araçların sadece yarısı bu izne sahip. Bu omuz üzerinden ateşlenen alet üç farklı cephaneye sahip: ilki sadece ağ fırlatıyor, ikincisi ağın üzerinde paraşüt bulundurarak hedefin yavaşça alçalmasını sağlıyor, üçüncü ise bu iki özelliğin üzerine bir de hedefin elektronik aksamını bozuyor. 11 atışın 10’unda isabet elde eden aletin kendine özel bir hedefleme algoritması bulunuyor. Bu ürüne sahip olmak isterseniz, malesef olamazsınız. Sadece devlet tarafından kullanılması mümkün.

 

Knightscope K3: AVM Robot Polisi

Robot polisler geceleri otoparklar başta olmak üzere çok değişken olmayan alanlarda zaten faaliyet gösteriyordu. Bu model ise AVM gibi oldukça dinamik bir ortamda sürekli tarama ve haritalama gerçekleştirerek olağan dışı aktiviteleri izleyebiliyor. Yakında yüz tanıma sistemine de sahip olacak olan robot, saatliği 7 dolardan çalışıyor.

 

Scott Safety’s Scott Sight: İtfaiyeci Süper Görüşü

İtfaiyeciler tarafından duman dolu odalarda kullanılan termal kameralar, bu üründe kasklarının içine bir ekranla birlikte yerleştirilmiş. Bu sayede ellerini hayat kurtarmak gibi daha önemli işlerde kullanacak itfaiyecilere kolaylık sağlanmış. Fiyatı $1875.

 

DARPA ve Donanma Araştırma Ofisi: Deniz Avcısı, Ordunun ilk İnsansız Gemisi

İnsan mürettebatı için yeterli büyüklükte olan ancak buna ihtiyaç duymayan Deniz Avcısı, temel olarak denizaltı arayacak. İyi eğitimli insanların bile başarılı olamadığı bu görevde sensörler ne kadar başarılı olabilecek bilemeyiz. Ancak patlamamış deniz mayınlarının ateşleyici mekanizmalarını devre dışı bırakmak gibi tehlikeli görevlerde insan hayatlarını kurtaracağı kesin. 2 yıllık deneme süreceinin ardından başka alanlar için de insansız gemilerin üretimine başlanacak.

 

Qualcomm Snapdragon Sense ID: Ultrasonik Parmak İzi Okuyucu

Şuanki cihazlarımızda bulunan parmak izi okuyucuların bile hackerlar tarafından aşılabildiğini, yeterince güvenli olmadığını gördük. Bu yeni sistem, ultrasonik dalgalar aracılığıyla parmağımızdaki her girintiyi çıkıntıyı tarıyor. 3 boyutlu bir resim oluşturan bu sistem şimdilik hacklenemez gibi duruyor. Gerçeği ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Kaynak : http://www.popsci.com/9-most-important-security-innovations-year#page-9
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0