Budweiser, Teslimatlarını Sürücüsüz Tırlarla Yapmaya Başladı!

2
0
0
0
0
Son dönemlerde çalışmaları hızla artan sürücüsüz araçlar konusunda Otto, Budweiser’ın Amerika içi teslimatlarını sürücüsüz tırlar ile yapmaya başladı

Yakın gelecekte yollarda otonom dediğimiz sürücüsüz otomobiller artmaya başlayacak. Özellikle kargo teslimatı gibi noktalarda yakın mesafeler için dronelar, uzak mesafeler için sürücüsüz tırların olacağı gerçeği daha bugünden başlıyor.

Kısa süre önce Amazon, AliBaba gibi firmalar drone teslimatlarına başlarken, bu sefer de Amerika Birleşik Devletleri’nde ünlü bira markası Budweiser’ın marketlere dağıtımı Otto’nun sürücüsüz tırları ile yapılmaya başlandı.

Yapılan testlerde toplamda 51.744 şişe bira dağıtımı yapan otonom tır, Amerika’daki Fort Collins’ten Denver ve Colorado Springs bölgelerine dağıtıma devam ediyor. Yolculuğu ortalama 120 mil süren tır, yolda hiçbir şekilde sorunla karşılaşmamış olması ise bu otonom araçlar adına önemli bir adım olduğunu belirtiyor.

Daha bunun bir başlangıç olduğunu da belirten Otto, Budweiser’ın ardından birçok marka için otonom teslimatları arttırarak devam edeceğini belli ediyor. Ancak asıl merak edilen nokta ise ülkemizde de böyle teslimatlar başladığında özellikle İstanbul’un köprü trafiği gibi yoğunlukta ve ülkemizin güzide (!) şoförleri karşısında neler yapacağı konusu olacak.

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0