Bugatti Veyron'un Sadece Yağ Değişim Ücreti Neden 101 Bin TL? (Video)

59
21
12
11
9
Dünyanın en lüks ve pahalı araçlarından biri olan Bugatti Veyron'un sadece yağ değişim ücreti 21 bin dolar tutuyor. Peki basit bir yağ değişim işlemi neden bu kadar pahalı?

Muhtemelen bu makaleyi okuyanların %99.99’u söyleyeceğim şeyden rahatsızlık duyacaklar ancak yine de söylememiz gerekiyor; bir Bugatti Veyron’un sadece yağ değişim ücreti 21 bin dolar yani yaklaşık 101 bin TL. Evet, Bugatti Veyron lüks ve pahalı bir otomobil; ama neden sadece yağını değiştirmek için standart bir otomobil alabilecek kadar bir ücret ödemek gerekiyor? Çünkü Bugatti Veyron’un yağını değiştirmek, ona sahip olmak kadar zor ve zahmetli. Belki o kadar olmayabilir.

Bir süper spor ve lüks otomobil kiralama şirketi olan Royalty Exotic Cars, Bugatti Veyron yağ değişim ücretinin neden 101 bin TL olduğunu anlatan bir video paylaştı. Videonun sonunda yağ değişim ücretinin fazla olduğunu düşünmeye devam edebilirsiniz. Ancak video, Bugatti Veyron’un ne kadar karmaşık bir yapıya sahip olduğunu mükemmel bir şekilde anlatıyor. 8 haneli bir fiyat etiketine sahip olan araçtan da bundan daha azı beklenemezdi.

Bugatti Veyron, 16 farklı tahliye kapakçığı bulunan bir kuru karter yağlama sistemi kullanır. Ancak bu kapakçıklara erişmek için öncelikle aracın altında bulunan plakanın çıkarılması gerekir. Ayrıca yeniden dolum işlemi için hava filtrelerinin kontrolünün yanı sıra arka çamurlukların ve aracın arka kısmının sökülmesi gerekir. Tüm bu işlemler çok fazla emek ve daha da önemlisi dikkat gerektirir. Zira parçaların sökülüp takılması sırasında oluşabilecek en ufak bir hasar on binlerce dolara mal olabilir.

Türkiye’de bir Bugatti Veyron sahibi olmak için 4.5 milyon euro yani yaklaşık 25 milyon TL’yi gözden çıkarmış olmak gerekiyor. Böylesine pahalı ve lüks bir araca sahip olan kişiler için 100 bin TL civarındaki bir yağ değişim ücreti ‘pahalı’ olmayabilir. Ayrıca Bugatti Veyron sahipleri araçlarını genellikle sürüş için değil ‘sergilemek’ için almaktadır. Dolayısı ile yağ değişim ücretinin ciddi bir sorun yaratması beklenilemez.

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/bugatti-veyron-oil-change/
59
21
12
11
9
Emoji İle Tepki Ver
59
21
12
11
9