Bugüne Kadar Yapılmış Dünyanın En Kötü 5 Silahı!

8
3
2
1
0
İnsanları öldürmek için yapılan tüm silahlar kötüdür ama haberimizdekiler teknolojik olarak da en kötüsü...

İnsanlara ve canlılara zarar vermek için geliştirilen tüm silahlar özünde kötüdür. Her ne kadar zaman zaman "muhteşem silahlar" gibi yakıştırmalar duysak da, buradaki övgü dolu ifadeler genellikle söz konusu silahların barındırdıkları teknolojilere yapılıyor. Bu haberimizde ise teknolojik açıdan da kötü olan ve başarısız silahları sizlere aktaracağız.

İşte büyük umutlarla üretilmiş ancak sonuç olarak işe yaramadığı ortaya çıkmış 5 fiyasko silah...

Sten gun MK II

İngiltere yapımı bu silah 1940 yılında üretilmiş. 2. Dünya Savaşı'nın en hararetli döneminde artan silah ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilen Sten gun MK II boyutuyla su tabancasıyla yarışacal türden. Sık sık teklemesi ve isabetsiz atışları raporlanan silah için kullananlar "hiçbir silah taşımamaktan sadece biraz daha iyi" tanımlaması yapıyor. E görünüşünden de belli, o kadar işte...

LeMat grapeshot revolver

Amerikan İç Savaşı'da ortaya çıkan LeMat 1856 üretimi. 9 kurşun alan ve yaklaşık 50 metre menzili olan silah hareket ettirilebilir ateşleme pini ile teoride iyi pratikte fiyasko ürünlerden birisi.

Krummlauf

Nazilerin kamuflaj silahı Krummlauf da aslında ilk bakışta "iyi fikir" denebilecek bir ürün. Kıvrımlı namlusu ile siperden çıkmadan ya da duvar arkasından ateş etmeye yarayan silah için Nazi Almanyası çok para harcasa da sonuç hüsran oldu. 1940'ların ortalarında üretilen silah istenilen sonucu veremedi.

Gyrojet

Modern silah tarihinin en yaratıcı silahlarından biri olan Gyrojet, klasik silahların mermileri yerine mini roketler kullanır. Roketler düşük hızla silahtan çıkarlar ve silahın tepmesi yoktur. Mermi olmadığı için kovan da söz konusu değildir. Hedefi tuturmanın epey zor olduğu Gyrojet'in roketleri de oldukça pahalıdır.

Apache Pistol

1880 yılında Birleşik Devletler'de üretilen Apache Pistol'e bakınca her tarafından naif bir ilkellik aktığı görülebiliyor. Sadece birkaç kurşun alabilen silah, aynı zamanda ucundaki bıçağıyla da savunma sağlıyor. Apache Pistol'un açıktaki tetiği çoğu zaman yanlış ateşlemelere neden olmuş. Parmakların oturması için tasarlanan delikli sap kısmının ise ne kadar kullanışlı olduğunu size bırakıyorum.

8
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
2
1
0