Bulgaristan'ın Eski Cumhurbaşkanı: Volkswagen Konusunda Türkiye İle Eşit Şartlarda Yarışmadık

155
10
8
7
6
Bulgaristan’ın eski Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliyev, Volkswagen yatırımı konusunda Türkiye ile yarışlarında eşit koşullara sahip olmadıklarını söyledi. Plevneliyev, Türkiye’nin ayrıcalıklara sahip olduğunu belirtti.

Volkswagen’in yeni fabrikasını Türkiye’ye kuracağı, geçtiğimiz günlerde otomotiv devinin Manisa’da kurduğu yeni şirket ile kesinleşmişti. Ancak Volkswagen için Türkiye tek seçenek değildi. Türkiye ile beraber birçok ülkenin ismi geçti. Şirket son olarak Türkiye ile Bulgaristan arasında kaldı. Türkiye’nin tanıdığı mali imtiyazlar sayesinde Volkswagen, yeni fabrikanın Manisa’ya kurulmasına karar verdi. 

Bulgaristan’ın eski Cumhurbaşkanı Rose Plevneliyev, Bulgaristan’ın ulusal radyosu BNR’ye bir demeç vererek, Türkiye ile eşit koşullarda mücadele etmediklerini açıkladı. Plevneliyev, “Bu kesinlikle eşit bir mücadele olmadı. Zira görünene göre Türkiye, kurallara hiç bağlı kalmadı ve ortak pazar kurallarına ilgi göstermedi. Türkiye Gümrük Birliği üyesi, tüm haklara sahip, ancak bununla birlikte hiçbir yükümlülüğü bulunmuyor” dedi.

Bulgaristan eski Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliyev

Bulgaristan’ın eski Cumhurbaşkanı olan Rose Plevneliyev, eşit şartların olmadığını Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Volkswagen'in istediği teklifleri sunduğunu da sözlerine ekledi. 

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Tomislav Donçev de, Volkswagen gibi bir büyük bir yatırımcının önümüzdeki yıllarda Bulgaristan’a yatırım yapacağına emin olduğunu açıkladı. Başbakan Yardımcısı Donçev, AB mevzuatının Bulgaristan için teşvik edici ve yardım sunucu bir noktada olmaktan öte önlerinde bir engel olarak bulunduğunu belirtti. Donçev, Volkswagen yarışında tek sorunun Türkiye olmadığını, AB mevzuatının devlet desteği ve ihale kuralları ile ilgili olarak kendilerini kısıtladığını belirtti. 

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/avrupa/201910031040317201-eski-bulgaristan-cumhurbaskani-plevneliyev-turkiyeyle-esit-sartlarda-yarismadik/
155
10
8
7
6
Emoji İle Tepki Ver
155
10
8
7
6