Bundan Böyle ABD'deki Online Alışveriş Siteleri Vergi Ödeyecek

41
4
2
1
0
Daha önce, gönderilen bazı ürünlerin fiziksel bir mağaza üzerinde var olmaması durumunda vergilendirme yapmayan ABD mahkemeleri, bu kararlarında değişikliğe gidiyor.

21 Haziran Perşembe günü ABD’de ki Yüksek Mahkeme, online satış yapan sitelerin devlete satış vergisi ödeyip ödememelerine dair bir oylama yaptı. Yapılan oylama sonucu online satışçıların vergi ödemesi %60 evet oyuyla kabul edildi. Bu yeni karar bilhassa B&H üzerinden alışveriş yapan müşterileri oldukça etkileyecek gibi.

1992 yılında alınan kararlara göre, satın alınan ürünler fiziksel olarak var olmayan bir mağaza üzerinden gönderiliyorsa, satışlara vergi konulmayacaktı. Fakat Yüksek Mahkeme’nin almış olduğu bu karardan sonra, artık eski kanun geçerliliğini yitirdi ve satışçılara yeni bir vergi yükümlülüğü getirildi. Konu hakkında mahkemenin görüşlerini açıklayan Hakim Anthony Kennedy, Quill Corp. v. North Dakota olarak bilinen eski anlaşmanın fiziksel mağazalar konusunda bazı eksiklikler ve hatalar içerdiğini belirti.

Önceleri ABD’de bu kural bölgelere göre de değişiklik gösterebiliyordu. Örneğin New York veya New Jersey dışından sipariş edilen ürünler için vergi ödenmiyordu. Yeni gelen vergi kanunu ile birlikte firmaların bu vergileri müşterilere ödetmesi de yine olasılıklar arasında bulunuyor. Her ne kadar etiketlere satış vergisine dair bir ibare konulmasa da satış rakamlarına bu vergilerin ilave edilmesi ihtimaller arasında.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/states-can-now-require-you-pay-online-sales-tax
41
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
41
4
2
1
0