Buruşturup Cebinizde Taşıyacağınız Klavyeler Geliyor

19
5
3
1
0
Bilgisayarlarınızın veya benzeri elektronik aletlerinizin kullanımı için klavyeler sizlere kullanım kolaylığı sağlayabilir. Bu noktada sizlere çok daha fazla konfor sağlayacak bir gelişme var: Buruşturulup cepte taşınan 1 dolarlık klavyeler.

Klavyeler, gerek genişliği, gerekse el alışkanlığımız nedeniyle bizlere hız ve konfor sağlar. Bu sebeple üreticiler daha önceden bükülebilir klavyeler tasarladılar. Ancak bu bükülme seviyesi, sınırlı bir esnekliğe sahipti. Bu klavyelerinin tutmamasının ardından şimdi de zar gibi incecik ve bez gibi buruşabilen bir klavye tasarlandı.

Cebinizde dahi taşıyabileceğiniz bu klavye, maliyet açısından da oldukça uygun bir fiyata satılabiliyor. ACS Uygulamalı Malzemeler ve Arayüzler dergisinde yayınlanan çalışma, kesinlikle bizler için yeni bir teknolojik gelişmenin başlangıcı olma niteliğini taşıyor.

Mevcut klavyeler, ya katlanabilir bir tabakaya yerleştirilmiş sert basma düğmelerini ya da çok katmanlı bir yüzey üstünde bulunan dokunsal sensörleri içeriyordu. Bu cihazlar, karmaşık bir üretim süreçlerinden geçtikten sonra sadece ufak bükülmelere dayanıklı şekilde tasarlanıyorlardı. Keemin Sohn, Ji Sik Kim, Kee-Sun Sohn ve meslektaşları tarafından geliştirilen bu klavye, günlük yaşamın getireceği her türlü bükülme zorluğa dayanıklı şekilde geliştirildi.

Parmağın itilmesine tepki veren iletken karbon nanotüplere gömülü yumuşak bir Ecoflex silikon kauçuk tabakası kullanılan yeni nesil klavye, kullanım açısından da oldukça işlevsel çalışıyor. Sadece 1 dolara mal edilen bu klavye, tanınması halinde eminiz ki her yerde karşımıza çıkacaktır.

Kaynak : https://phys.org/news/2018-06-crumple-keyboard-pocket.html
19
5
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
5
3
1
0