Bütçe Dostu Moto G7 Plus, DxOMark Testinde "Orta" Derecede Puan Aldı

8
4
3
0
0
Geçtiğimiz Şubat ayında, Motorola’nın Moto G7, Moto G7 Plus ve Moto G7 Play model telefonları tanıtılmıştı. Motorola orta segment telefonları geliştirmeye devam ederken, bir telefonun aslında bizlere neler sunabileceğini ortaya koyuyor.

Şubat ayında tanıtılan üç telefon arasından Moto G7 Plus, giriş seviyesi bir telefona göre sunduğu kamera performansıyla öne çıkıyor. Kamera performansına özen gösterilen bu telefonda, 16 megapiksellik çift kameraya yer verilmiş. Tabii ki Optik Görüntü Sabitleme (OIS), yapay zekâ ve yeni kamera yazılımı ile birlikte.

Moto G7 Plus, tamamı cam ile kaplı 6.2 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 636 işlem birimi ve Android 9.0 Pie ile Motorola’nın övünç kaynağı. Bu cihazın arka tarafında Optik Görüntü Sabitleme (OIS) desteği sunabilen, f/1,7 diyafram açıklığı ile 16 megapiksel geniş açı kamera ve f/2,2 diyafram açıklığı ile 5 megapiksel olmak üzere iki adet kameraya yer verilmiş. Kesin olmayan bilgilere göre G7 Plus, çift tonda LED ışık ve 4K kalitede 30 FPS video kayıt edebilme gibi özelliklere de sahip olabilir.

moto g7 plus kamera

Moto G7 Plus, DxOMark testinden saece 80 puan almış olmasına rağmen kendince bazı avantajları bulunmakta. Öncelikle, bu fiyat aralığındaki bir cihaz için G7 Plus’ın kamera performansı gerçekten çok iyi. G7 Plus, kamera performansına yönelik üretilen telefonlara karşı güzel bir alternatif, hem de bu fiyat aralığındaki bir telefon için.

Moto G7 Plus özellikle ışık yoğunluğu fazla olan iç/dış mekânlardaki hızlı otofokus performansı ile görüntü kalitesini bozmadan anı yakalamanızı sağlıyor. Öte yandan videolarda ise doğa çekimleri sırasında bitkileri gerçekçi ve bozmadan sunabiliyor olması gerçekten hoş.

moto g7 kaşılaştırma

moto g7 kamera performansı

moto g7 plus review

Moto G7 Plus’ın kamera performansındaki karşılaşılan kötü yanlarına gelecek olursak sınırlı çekim açısı, tutarsız ve doygun olmayan renkler, belli-belirsiz kırpmalar ve dış ortamlardaki sarı/beyaz dengesinin bozulması gibi seçenekleri sıralayabiliriz. Öte yandan, az ışıklı ortamlarda çekilen HDR videolarda oluşan karartı, etkisiz ışık dengesi ve kararsız otofokus performansı sinir bozucu olabiliyor.

Kaynak : https://androidcommunity.com/motorola-moto-g7-hits-dxomark-with-decent-scores-20190731/
8
4
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
4
3
0
0