Büyük Giza Piramidi’nin Yeni Sırları Ortaya Çıkıyor!

3
0
0
0
0
Büyük Giza Piramidi'nin adının eski metinlerde "Yüce Işık" olarak geçtiği keşfedildi. İçinde mumya olmaması ve ışığı çok iyi yansıtması, piramidin başka bir amaçla yapılmış olabileceğini akıllara getiriyor.

Giza Piramidi, antik dönemden beri dünyanın 7 harikasından biri olarak biliniyor. Mühendislik harikası olması, heybetli görünümü ile geçmişte ileri teknolojiye erişmiş toplumların yaşadığının bir kanıtı sanki. Bu göz alıcı yapı yüzyıllardır inceleniyor. İlk olarak Napoleon’un Mısır’ı işgal etmeye çalıştığı sıralarda, ekibinde getirdiği arkeolog ve dilbilimciler burada çalışmalarda bulunmuşlardı. Yıllarca piramitleri araştıran diğer bilim insanları, Giza Piramidi’nde herhangi bir mumya bulamadılar. Bu da akıllara “acaba burası bir kral mezarlığı değil mi?” sorusunu getiriyordu.

Yakın zamanda eski metinler üzerinde çalışma yapan araştırmacılar, Giza Piramidi’nden “Parlayan Yıldız” olarak bahsedildiğini keşfettiler. Yapı, içinde mumya bulunmamış tek piramit olma özelliğini taşıyor. Ayrıca diğer piramitlerin yalnızca yeraltına doğru girişleri varken, Büyük Piramit’te yer altı ve yer üstü geçişler; üstelik de duvarlar arasında bazı gizli kapılar, saklı koridorlar mevcut.

Giza Piramidi sanki bir mezar değil de başka bir amaçla inşa edilmiş. Zaten piramitlerin mezar olduğu, yakın zamanda ortaya atılmış bir teori. Eski metinlerde Büyük Piramit’in bir cam gibi parladığı bilgisi zikrediliyor. Dış yapısı yüksek oranda cilalı taştan yapılmış. Güneş ışığı vurduğunda bugün bile inanılmaz bir yansıma oranına sahip. 14 yüzyılda olan bir depremle bu taşların çoğu dökülmüş. Ancak taşlar varken tıpkı bir ayna gibi ışığını Ay’a kadar yansıtabilirmiş.

Eski Mısırlılar piramidi, “Ikhet” olarak adlandırmış; bu “Yüce Işık” demek. Ortaya çıkan bilgiler, internette büyük bir tartışma başlattı. Bazıları ışığın hızının 299,792,458 m/s. olduğunu ve piramidin 29.9792458, 31.134658 koordinatlarında bulunmasının tesadüf olamayacağını söyledi. “Piramit uzaylılarla iletişim kuran bir merkezdi, ışık hızıyla onlara mesaj gönderiyordu” diyenler dahi oldu.

Bilim insanları Büyük Giza Piramidi üzerinde çalışmalarını önümüzdeki yıllarda da sürdürecek. Umarız piramidin sırları çözülür.

Kaynak : http://www.ewao.com/a/the-great-pyramid-of-giza-shone-like-a-star-thousands-of-years-ago/
3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0