Büyük Şirketler, Logolarındaki A, B ve O Harflerini Kaldırmaya Başladılar! Peki Neden?

0
0
0
0
0
Büyük Şirketler, Logolarındaki A, B ve O Harflerini Kaldırmaya Başladılar! Peki Neden?
Microsoft, Google gibi büyük şirketler, kan bağışının önemini vurgulamak adına logolarındaki A, B ve O harflerini kaldırmaya başladılar.

Şu sıralar dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri, kan bağışının önemine vurgu yapmak amacıyla #MissingType (kayıp harf) hareketini başlattılar. Bu harekete katılan şirketler arasında Google, Microsoft ve Tesco gibi şirketler yer alıyor. Hatta Amsterdam şehrinin ünlü ‘I Amsterdam’ heykelindeki A ve Toronto'da yer alan O harfleri de de kapatılmış durumda. 16 ve 21 Ağustos tarihleri arasında devam edecek olan kampanyaya toplam 21 ülke katıldı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı raporlar, büyük şirketlerin bu hareketi neden başlattığını acı bir şekilde ortaya koyuyor. Buna göre gelir seviyesi yüksek ülkelerdeki her 1000 kişiden 33’ü, orta gelirdeki ülkelerde her 1000 kişiden 12’si, düşük gelirdeki ülkelerdeki her 1000 kişidense yalnızca 5’i kan bağışlıyor ve bu oranlar gün geçtikçe düşmeye devam ediyor.

Bu vesileyle biz de uluslararası seyahat eden ve dövmesi olan kişiler (dövme yaptırdıktan sonra 12 ay geçmeyen) dışında kan vermeye uygun olan herkesi Kızılay’a kan vermeye davet ediyoruz.

Kaynak : http://sosyalmedya.co/buyuk-markalar-logolarindaki-a-b-ve-o-harflerini-neden-kaldiriyor/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0