Byton’ın İlk Elektrikli Aracı M-Byte SUV Tanıtıldı

15
7
3
3
0
Çinli elektrikli araç üretici Byton, ilk elektrikli aracı M-Byte SUV’un seri üretilecek versiyonunu Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Byton, M-Byte SUV’u 2020 ortasında Çin’de piyasaya sürecek. Aracın 2021 yılında ABD ve Avrupa’da da piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan M-Byte SUV’un en göze çarpan özelliği gösterge panelini de kapsayacak şekilde olan 48 inçlik bir ekrana sahip olması. 

Byton firması, M-Byte’ın başka bir versiyonunu daha önce 2018 Tüketici Elektroniği Şovu’nda tanıtmıştı. Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yayınlanan M-Byte SUV, daha önce tanıtılan versiyondan çok farklı değil. 

Byton’ın M-Byte SUV’la piyasaya görece daha ucuz bir elektrikli araç sunmak iddiasında. M-Byte’ın özellikleri ile piyasanın en önemli aracı olması beklenmiyor. Şirket, bunun yerine makul fiyatlarla sağlam bir araçla piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

elektrikli araç

M-Byte SUV’un ön panelinde bulunan 48 inçlik ekranın yanında direksiyon üzerinde bulunan 8 inçlik bir dokunmatik ekranda sürücüleri bekliyor. Şirketin kurucusu ve CEO’su Daniel Kirchert, ekranların aracın seri üretim sürümünde de bulunacağını belirtti. Aracın tanıtılan versiyonu ile seri üretilecek versiyonu arasındaki tek fark araca yaklaşanın kimliğini tespit edecek yüz tanıma özelliğinin bulunmaması olacak.

M-Byte SUV, yaklaşık 360 km sürüş mesafesine sahip olmakla beraber, 71 kWh’lık bir bataryaya sahip. Araç, 95 kWh’lık batarya ile yaklaşık 460 km’lik sürüş mesafesi sunuyor.

 

Şirketin CEO’su Daniel Kirchert, otomobilin yazılım deneyimine ve tasarımına güvendiğini söyledi. M-Byte SUV’un uzunluğu yaklaşık 5 metre civarında. Araç, bu boyutları ile beraber Jaguar I-Pace’den daha büyük olmakla beraber Audi e-tron’dan çok daha küçük. 

2020 yılı ortasında Çin’de satışa sunulmasını beklenen M-Byte SUV, 2021 yılında da ABD ve Avrupa’da piyasaya sürülecek. Aracın Avrupa fiyatının 45.000 Euro olması bekleniyor. 

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/9/10/20858416/byton-m-byte-production-frankfurt-motor-show-2019
15
7
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
15
7
3
3
0