Call of Duty: Mobile, İki Ayda 170 Milyondan Fazla İndirmeye Ulaştı

43
5
2
2
1
FPS (Birinci Şahıs Nişancı) oyunu deyince akla ilk gelen markalardan Call of Duty, kısa bir süre önce mobil diyarlara da yolunu bulmuştu. Görünene göre oyun, mobil tarafta da oldukça başarılı bir seyir izliyor.

Call of Duty: Mobile, Android ve iOS platformlara çıkar çıkmaz en popüler oyunlardan bir tanesi olmayı başardı. Ayrıca yayınlanan yeni bir rapora göre 170 milyondan fazla indirildi ve ilk ayında yaklaşık 87 milyon dolar (502 milyon TL) kazanmayı başardı.

Bir analiz firması olan Sensor Tower’a göre Activision Publishing Inc. tarafından yayınlanan Call of Duty: Mobile, Kasım ayı içerisinde 21 milyon kez indirildi. Efsane mertebesine ulaşmış olan FPS oyunu, ondan önceki ayda ise 146 milyon indirmeye ulaşmıştı.

Call of Duty: Mobile raporu

Call of Duty: Mobile

Yayınlanan rapora göre oyun, en çok ABD’de karşılık bulmayı başardı. Dünyanın en büyük tüketim toplumlarından bir tanesi olan ABD’de 28,5 milyon kez indirildi ve toplam indirmelerin %16,6’sını oluşturdu. ABD’yi, 17,5 milyon indirmeyle dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi takip etti. Hindistan’daki indirmeler ise %10,2’lik kısmı oluşturuyor.

Oyunu en çok indiren üçüncü ülke ise Brezilya oldu. Oyun, Brezilya’da 12 milyon kez indirildi ve payın %7’lik kısmını oluşturdu. Oyunun en çok indirildiği platform 89 milyon ile Google Play oldu. iOS platformunda ise 83 milyon kez indirildi.

Tencent’in Timi stüdyosu tarafından geliştirilen bu oynaması ücretsiz oyunda, Black Ops ve Modern Warfare serileri de dâhil olmak üzere Call of Duty evrenindeki haritalar, modlar, silahlar ve karakterler bulunuyor.

Call of Duty: Mobile

Call of Duty: Mobile’da ayrıca son zamanların popüler oyun türü battle royale de bulunuyor. 100 oyuncu, mobil oyun için özel olarak tasarlanmış haritada en son hayatta kalan olmak için birbiriyle kıyasıyla mücadele ediyor.

Peki, siz Call of Duty: Mobile’ı oynuyor musunuz? Oynuyorsanız, oyun hakkındaki düşünceleriniz neler? Oyunla ilgili fikirlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://beebom.com/call-of-duty-mobile-crosses-170-million-downloads/
43
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
43
5
2
2
1