Call of Duty: Mobile, İlk Haftasında 100 Milyon İndirmeyi Geride Bıraktı

58
30
6
5
1
Activision'ın dünyaca ünlü Call of Duty oyununun mobil versiyonu Call of Duty: Mobile, birçok oyuncu tarafından eleştirilse de indirme rakamlarıyla başarısını ortaya koyuyor. Hem iOS hem de Android kullanıcılarına sunulan oyun, ilk haftasında 100 milyondan fazla kez indirildi ve ulaşılması zor bir başarıya imza attı.

Dünyaca ünlü oyun şirketi Tencent Games'in geliştiriciliğini üstlendiği Call of Duty: Mobile, ilk günden beri oyun dünyasına damga vurmaya devam ediyor. 'Mobile' ismi bizlere cep telefonlarını çağrıştırsa dahi bilgisayarlarda da oynanabilen oyun, her geçen gün kendine yeni oyuncular ediniyor. Geçtiğimiz günlerde 35 milyon kez indirildiği açıklanan oyun, başarısını katlayarak artırıyor. Reuters'ın açıkladığı indirme rakamlarına göre Call of Duty: Mobile, piyasadaki diğer rakiplerini alt edebilecek bir potansiyele sahip.

Piyasadaki rakipleri demişken PUBG, Fortnite ve Apex Legends gibi başarılı oyunların ilk hafta indirme rakamlarına göz atmadan olmaz. Resmi rakamlara göre PUBG, ilk haftasında 26,3 milyon; Fortnite ilk haftasında 22,5 milyon; Apex Legends ise ilk haftasında 25 milyon indirmeye ulaşmıştı. 

Call of Duty: Mobile, rakiplerini neredeyse 4'e katladı:

Call of Duty: Mobile

Aynı kategorideki PUBG, Fortnite ve Apex Legends gibi oyunları ilk haftasında neredeyse 4'e katlayan oyun, aynı periyotta 90 milyon indirmeye sahip Mario Kart Tour ve 85,6 milyon indirmeye sahip Pokémon Go'yu da geride bıraktı. Activision, Tencent ve TiMi Studios ortaklığıyla geliştirilen oyun, kullanıcılar tarafından gerçeklik konusunda eleştiri alsa da kısa sürede oluşan oyuncu kitlesi, oyunun başarılı olacağını şimdiden gösteriyor.

PUBG'nin hile anlamında sıkıntılı dönemlerden geçtiği bir zamanda piyasaya sürülen oyunda henüz hile keşfedilmemiş olması, oyuncuları cezbeden özelliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. iOS ve Android'de yoluna hızla devam eden Call of Duty: Mobile'ın rakiplerini geçip geçemeyeceğini önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.dualshockers.com/call-of-duty-mobile-has-surpassed-100-million-downloads-in-its-first-week/
58
30
6
5
1
Emoji İle Tepki Ver
58
30
6
5
1