Call of Duty: Modern Warfare’de Oyuncuları Para Harcamaya İten Bir Sistem Olduğu İddia Edildi

14
7
2
1
0
Call of Duty: Modern Warfare’de Oyuncuları Para Harcamaya İten Bir Sistem Olduğu İddia Edildi
Bir YouTuber, en popüler FPS oyunlarından olan Call of Duty: Modern Warfare'de MTX temelli eşleştirme sistemi olduğunu iddia etti. Bunu kanıtlamak için herhangi bir verisi olmadığını belirten YouTuber, oyuna dair bir video paylaştı.

Popüler YouTuber Prestige Key, 7 Aralık’ta oyun içi silahlar için çok sayıda kozmetik eşya aldığı bir video yayınladı. Olayın ilginç kısmı ise Prestige eşyaları satın aldıktan sonra başladı. YouTuber’ın iddialarına göre bu satın almaların ardından oyun, kendisini inanılmaz derecede farklı lobilere yönlendirmeye başladı.

Genel görüşe göre Call of Duty: Modern Warfare​’in eşleştirme sistemi, beceri temelli eşleştirmeye dayanıyordu ancak Prestige’in iddialarına göre satın almadan sonra yönlendirildiği lobiler, normalden çok daha kolaydı. Normal şartlarda yetenekli bir oyuncu olan ve kendine eşdeğer yeteneklerdeki rakiplerle eşleştiğini bildiren YouTuber, özellikle paket satın alımlarından sonra eşleştiği rakiplerinin oyunda iyi olmadığını belirtiyor.

YouTuber, satın alımdan önceki ve sonraki farkı ‘gece ve gündüz’ olarak tanımlıyor:

Aradaki farkı 'gece ve gündüz' olarak tanımlayan Prestige, varsayımlarını destekleyecek hiçbir veriye sahip olmadığını ve oyunun eşleştirme sistemi hakkında resmi bir suçlama yapmadığının da altını çiziyor. Bununla birlikte sosyal medyada hızla yayılan bu iddialar, CoD oyuncularını endişelendirmeye başladı.

2017’nin sonlarında ortaya çıkan bir Glixel raporu, Activision’ın oyuncuları oyun içi satın alım yoluyla para harcamaya teşvik etmek için özel olarak tasarlanmış bir eşleştirme yönteminin patentini aldığını ortaya koymuştu. Bu algoritmaya göre DLC’yi satın alan oyuncular, yeni içeriği satın almayan düşük yetenekli oyuncularla eşleştirilecekti. Teorik olarak bu, oyunda para harcamamış olan oyuncuları para harcamaya itiyor ve yeni silahların ne kadar iyi olduğunu oyunculara gösteriyordu.

Call of Duty: Modern Warfare oyununda böyle bir algoritmanın kullanılıp kullanılmadığı net olarak bilinmiyor. Büyük olasılıkla firmadan bu konuya dair resmi bir açıklama da yapılmayacak ancak CoD oyunlarının detaylı analizlerini yayınlayan YouTuber Drift0r, bu konuyu araştıracağına dair söz verdi.

Kaynak : https://www.dexerto.com/call-of-duty/cod-youtuber-reveals-possible-mtx-based-matchmaking-in-modern-warfare-1297022
14
7
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
7
2
1
0