Cambridge Analytica’nın Eski Çalışanları, Trump’ın 2020 Seçim Kampanyasını Yönetecek

11
2
1
0
0
Daha önce Trump'ın seçim kampanyasında yer almış olan Cambridge Analytica, Facebook üzerinden kullanıcıların kişisel bilgilerini kullanmakla gündeme gelmişti.

Facebook krizi sonrası ayakta kalamayan Cambridge Analytica, geçtiğimiz aylarda iflas ettiğini açıklamıştı. Donald Trump'ın 2020 yılında yapılacak Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık seçiminde, iflas ettiğini açıklayan Cambridge Analytica’ya vefa göstererek şirketin eski çalışanlarını yeniden görevlendirmesi beklenmekte.

Associated Press adlı haber ajansının yaptığı habere göre Cambridge Analytica'nın eski ürün müdürü Matt Oczkowski'nin kampanyada aktif rol alacağını belirtti. Oczkowski'nin ve şu anda yönettiği firmanın, Trump'ın 2020 kampanya yöneticisi Brad Parscale ile birlikte 2020 seçimleri için çalışma yaptıkları söylenmekte.

Data Propria, reklam hedefleme hizmetleri sunan yeni bir veri analiz firmasıdır ve bu firmanın da kampanyada yer alacağı biliniyor. Data Propria adlı şirket içerisinde de en az 4 eski Cambridge Analytica çalışanının olduğu iddia edildi. Yani Cambridge Analytica iflas etmesine rağmen çalışanları farklı şirketler kurarak veya başka şirketlere geçerek Donald Trump adına seçim çalışmalarına devam edecekler gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/06/16/trump-2020-campaign-cambridge-analytica-staff/
11
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
2
1
0
0