Çamlıdere Belediye Başkanı, Kendine Çam Ağacından Otomobil Yaptırdı

142
40
16
4
4
Belediye Başkanı Hazım Caner Can, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün makam aracının bir benzerini sembolik makam aracı olarak çam ağacından yaptırdı.

Çamlıdere ilçesinin Belediye Başkanı Hazım Caner Can, çam ağaçlarından Mustafa Kemal Atatürk'ün Anıtkabir'de sergilenen aracının benzerini yaptırdı.

Özel Çamlıdere plakası taktırdığı otomobile Çam adını veren Başkan Can, "Amacımız bu aracın ilçemizin tanıtımına katkı sağlamasıdır" dedi. Kullanmaya başladığı otomobilin saatte 90 kilometre hıza ulaştığını belirten Başkan Can, ilçeye gelen protokolü de bu otomobille gezdirdiğini söyledi.

Otomobil maliyeti 45 Bin TL

Başkan Can, "Otomobilimiz dış tasarımı 1930'lu yılların bir modelini yansıtıyor ve sembolik bir makam aracı olarak hizmet verecek. Ancak resmi törenlerde dini ve milli bayramlarda makam aracı olarak kullanacağız. Törenlerde geçiş yapması ayrı bir hava katacak. Orijinal ismi Beetle olan ve halk arasında vosvos olarak bilinen Volkswagen motoru var. Anıtkabir'deki Atatürk'ün araçlarından örnek aldık. Gövdesi ve kapıları orijinal birinci sınıf çam ağacından. Öyle ucuz kontrplak filan değil. Yapımında en iyi birinci sınıf malzemeden kullandık. Otomobil 45 bin liraya mal oldu" dedi. 

142
40
16
4
4
Emoji İle Tepki Ver
142
40
16
4
4